ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Ο Κεϊρόζ ξεσπάθωσε κατά του Κλίνσμαν και τον κάλεσε να παραιτηθεί από το πόστο του στη FIFA

Μουντιάλ 2022: Ο Κεϊρόζ ξεσπάθωσε κατά του Κλίνσμαν και τον κάλεσε να παραιτηθεί από το πόστο του στη FIFA
@2022 PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν προέβη σε αρνητικά σχόλια κατά του στιλ παιχνιδιού του Ιράν και ο Κάρλος Κεϊρόζ αντεπιτέθηκε μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στο Twitter, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση του Γερμανού από τη θέση που κατέχει στην FIFA.

Το Ιράν πανηγύρισε την Παρασκευή (25/11) μία σπουδαία επιτυχία απέναντι στην Ουαλία (2-0) που του επιτρέπει να ελπίζει σε πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς του Μουντιάλ μέσα από τον 2ο όμιλο (βρίσκονται επίσης σε αυτόν η Αγγλιά και οι ΗΠΑ), με το θέμα συζήτησης ωστόσο το τελευταίο 24ωρο στην εθνική ομάδα της χώρας να είναι ο... Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Ο λόγος δεν είναι ευχάριστος, με τους Ιρανούς να "βράζουν" κατά του Γερμανού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για τα άκρως αρνητικά σχόλια που έκανε για την ομάδα και τον προπονητή τους στο φινάλε του ματς, όντας καλεσμένος εκπομπής του BBC.

"Ο Κάρλος ταιριάζει καλά με την εθνική ομάδα και την κουλτούρα τους, απέτυχε στην Νότια Αμερική με την Κολομβία και έπειτα απέτυχε να προκριθεί με την Αίγυπτο, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ιράν λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, όπου είχε δουλέψει για μεγάλο διάστημα

Το πώς παίζουν δεν είναι τυχαίο, είναι μέρος της κουλτούρας τους. Κορόιδεψαν τον διαιτητή, τον βοηθό και τον τέταρτο διαιτητή, είναι συνεχώς μέσα στα αυτιά τους. Υπήρχαν πολλά περιστατικά που δεν είδαμε. Αυτή είναι η κουλτούρα τους, να σε βγάζουν έξω από το παιχνίδι σου.

Με έναν άλλο διαιτητή, το αποτέλεσμα στο Ιράν - Ουαλία θα ήταν διαφορετικό. Έχουν πέντε άτομα γύρω από τον διαιτητή", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, με τις δηλώσεις αυτές να φέρνουν την έκρηξη του Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στον Κλίνσμαν μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

"Αγαπητέ Γιούργκεν, πήρες την πρωτοβουλία να με φωνάξεις Κάρλος, οπότε πιστεύω ότι είναι σωστό να σε αποκαλούμε Γιούργκεν. Σωστά; Ακόμα και χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά, αμφισβητείς τον χαρακτήρα μου με μια τυπική προκατειλημμένη κρίση ανωτερότητας.

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ σέβομαι αυτά που έκανες μέσα στο γήπεδο, αυτά τα σχόλια για τον πολιτισμό του Ιράν, την εθνική ομάδα του Ιράν και τους παίκτες μου είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Ουδείς μπορεί να βλάψει την ακεραιότητά μας αν δεν είναι στο επίπεδό μας, φυσικά.

Θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε ως καλεσμένο μας, να έρθετε στο προπονητικό κέντρο της εθνικής μας ομάδας, να συναναστραφείτε με παίκτες του Ιράν και να μάθετε από αυτούς για τη χώρα, τον λαό του Ιράν, τους ποιητές και την τέχνη, την άλγεβρα, όλη την περσική κουλτούρα που είναι χιλιάδων χρόνων.

Και επίσης να ακούσεις από τους παίκτες μας πόσο αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο. Ως Αμερικανός/Γερμανός, κατανοούμε το γεγονός πως δεν μας υποστηρίζεις. Κανένα πρόβλημα. Και παρά τα εξωφρενικά σχόλιά σου στο BBC που προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες, τις θυσίες και τις ικανότητές μας.

Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα εκφέρουμε καμία κρίση σχετικά με τον πολιτισμό, τις ρίζες και το υπόβαθρό σου και ότι θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στην οικογένειά μας.

Ταυτόχρονα, θέλουμε απλώς να παρακολουθήσουμε με πλήρη προσοχή ποια θα είναι η απόφαση της FIFA σχετικά με τη θέση σου ως μέλος της Ομάδας Τεχνικής Μελέτης του Κατάρ 2022. Γιατί, προφανώς, περιμένουμε να παραιτηθείς πριν επισκεφτείτε το προπονητικό μας κέντρο. Κάρλος".

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στον 2ο όμιλο, το Ιράν βρίσκεται μόνο στην 2η θέση με 3 βαθμούς (1 νίκη - 1 ήττα) πίσω από την Αγγλία (4 βαθμοί), με τους Ασιάτες να ετοιμάζονται για τον "τελικό" με τους Αμερικανούς την ίδια ώρα που τα "τρία λιοντάρια" θα αντιμετωπίσουν τους Ουαλούς.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ