ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ντε λα Φουέντε: "Ανοιχτές οι πόρτες της εθνικής Ισπανίας για Ράμος και Μπουσκέτς"

Μουντιάλ 2022, Ντε λα Φουέντε: "Ανοιχτές οι πόρτες της εθνικής Ισπανίας για Ράμος και Μπουσκέτς"
@2022 PAUL WHITE/AP IMAGES

Ο νέος προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε, ξεκαθάρισε στην παρουσίασή του πως θέλει να δημιουργήσει ξανά το πνεύμα που είχε η ομάδα το 2010 ενώ τόνισε πως θα στηριχτεί όχι μόνο στα νέα ταλέντα αλλά και στους βετεράνους.

Το κεφάλαιο "Λουίς Ενρίκε" έκλεισε οριστικά για την εθνική Ισπανίας μετά από τον αποκλεισμό στη φάση των "16" του Μουντιάλ από το Μαρόκο και πλέον η νέα εποχή βρίσκει τον Λουίς ντε λα Φουέντε στον πάγκο της.

Ο άλλοτε προπονητής των μικρών ομάδων της φούρια ρόχα (έχει κατακτήσει το Euro στις ηλικίες Κ19 και Κ21) είναι εκείνος που θα βρίσκεται στο τιμόνι της τουλάχιστον μέχρι το 2024 και κατά την παρουσίασή του από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας την Δευτέρα (12/12) κατέστησε σαφώς πως η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι ανοιχτή σε όλους.

"Θέλω να δημιουργήσω ξανά το πνεύμα που υπήρχε το 2010 και το αίσθημα της ενότητας. Δεν μου χρειάζονται 48 εκατομμύρια προπονητές αλλά 48 εκατομμύρια παίκτες. Ήμουν παίκτης 15 χρόνια, 13 στην κορυφαία κατηγορία κερδίζοντας τίτλους.

Εδώ και 10 χρόνια συνεργάζομαι με την ισπανική ομοσπονδία και έχω πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εάν υπάρχει κάποιος στην Ισπανία που γνωρίζει το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, αυτός είμαι εγώ", δήλωσε αρχικά, για να στείλει κατόπιν ξεκάθαρο μήνυμα στις "παλιές καραβάνες", Ράμος και Μπουσκέτς:

"Εάν ο Σέρχιο Ράμος είναι σε καλή κατάσταση θα κληθεί. Όλοι οι παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση θα δέχονται κλήσεις. Είμαι χαρούμενος που ο Μπουσκέτς θέλει να συνεχίσει και προφανώς τον υπολογίζω.

Είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου μας, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν και στο μέλλον. Έχω τη δυνατότητα να επιλέξω οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, χωρίς όριο ηλικίας, συνεπώς δεν κλείνω την πόρτα σε κάποιον.

Μου αρέσουν τα νέα ταλέντα αλλά και οι βετεράνοι που μας έχουν δώσει πάρα πολλά και θα συνεχίζουν να μας προσφέρουν".

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε κατά την παρουσίαση του ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας | 12 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λουίς ντε λα Φουέντε κατά την παρουσίαση του ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας | 12 Δεκεμβρίου 2022 @2022 PAUL WHITE/AP IMAGES

Κληθείς δε να καταθέσει τα συναισθήματά του για το γεγονός πως ανέλαβε το ρόλο του διαδόχου του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, είπε: "Όταν μού πρότειναν τη θέση, την αποδέχτηκα αμέσως.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε φανταστική δουλειά με αυτή την ομάδα. Εγώ είμαι ένας προπονητής που δίνει ελευθερίες στον παίκτη υπό την προϋπόθεση να τηρείται μία ισορροπία.

Μου αρέσουν για παράδειγμα οι τερματοφύλακες που έχουν τεχνική και αρχίζει από αυτούς το παιχνίδι αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να αποκρούουν.

Δεν είμαστε δεμένοι με μία συγκεκριμένη διάταξη αλλά αντίθετα είμαστε έτοιμοι για αλλαγές όταν χρειαστεί".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ