MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία: Ο Μπερνάρντο Σίλβα κάνει στο Κατάρ ό,τι δεν πράττει κανένας άλλος

Ο Μπερνάρντο Σίλβα με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας
Ο Μπερνάρντο Σίλβα με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας 2022 PETR DAVID JOSEK / AP PHOTO

Η Νότια Κορέα και η Πορτογαλία αναμετρώνται με φόντο την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα στοιχεία για το παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (17.00, antenna.gr / ANT1+, LIVE SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε χρήσιμα facts για το παιχνίδι.

Η μοναδική συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στο Μουντιάλ του 2002, με την Κορέα να επικρατεί 1-0 και να παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο, αποκλείοντας την Πορτογαλία από τα νοκ-άουτ.

Αυτή ήταν και η μοναδική ήττα της Πορτογαλίας από ασιατική ομάδα σε Μουντιάλ, με τους Πορτογάλους να έχουν τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα υπόλοιπα παιχνίδια με ασιάτες αντιπάλους.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία: Ο Μπερνάρντο Σίλβα κάνει στο Κατάρ ό,τι δεν πράττει κανένας άλλος

Η Κορέα έχει πέντε ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε Μουντιάλ (μία νίκη, μια ισοπαλία), όσες είχε στα προηγούμενα 16 (πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες).

Οι Κορεάτες θέλουν να νικήσουν στο τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο για τρίτη φορά στην ιστορία τους, μετά τις νίκες επί της Πορτογαλίας το 2002 και της Γερμανίας το 2018.

Νότια Κορέα - Πορτογαλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Οι Πορτογάλοι έχουν ήδη προκριθεί και θέλουν να κερδίσουν όλα τα ματς στον όμιλο για τρίτη φορά, μετά το 1996 και 2006, χρονιές που έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό του Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία δεν έχει χάσει ποτέ στους 18 αγώνες Μουντιάλ που έχει σκοράρει πρώτη (15 νίκες, τρεις ισοπαλίες), το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Οι Πορτογάλοι έχουν γκολ με πέναλτι και στα δύο παιχνίδια τους στον όμιλο και καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει σκοράρει από τη βούλα και στους τρεις αγώνες της στον όμιλο.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία: Ο Μπερνάρντο Σίλβα κάνει στο Κατάρ ό,τι δεν πράττει κανένας άλλος

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές του Μουντιάλ, κανένας παίκτης δεν έκανε περισσότερα προωθητικά κουβαλήματα μπάλας από τον Μπερνάρντο Σίλβα (28) και κανένας δεν έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες μετά από κουβάλημα μπάλας (3).

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει συμμετοχή σε τέσσερα από τα πέντε γκολ της Πορτογαλίας (δύο γκολ, δύο ασίστ) και πέτυχε και τα δύο γκολ των Πορτογάλων απέναντι στην Ουρουγουάη.

TAGS MUNDIAL FACTS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ