MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία: Ο killer Λεβαντόβσκι θα ψάξει το γκολ απέναντι στον ρέκορντμαν Οτσόα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει γκολ στο Πολωνία - Σουηδία
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει γκολ στο Πολωνία - Σουηδία 2022 AP PHOTO/CZAREK SOKOLOWSKI

Το Μεξικό αντιμετωπίζει την Πολωνία Stadium 974 (22/11, 18:00, ANT1+, LIVE SPORT24) με τις δύο ομάδες να κάνουν τη δική τους πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δείτε χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Το Μεξικό και η Πολωνία αναμετρώνται στο Stadium 974 (22/11, 18:00, ANT1+, LIVE SPORT24) για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts που αφορούν στους δύο αντιπάλους.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά σε Μουντιάλ, το 1978 με την Πολωνία να επικρατεί με 3-1.

Το Μεξικό θα συμμετάσχει για 17η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι η όγδοη συνεχόμενη παρουσία του. Καμία χώρα δεν έχει παίξει όσα παιχνίδια έχει το Μεξικό σε Μουντιάλ (57) χωρίς να έχει φτάσει έστω στον τελικό.

Το Μεξικό έχει προκριθεί στη φάση των νοκ-άουτ και στα οκτώ τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα που έχει συμμετάσχει και έχει νικήσει στο πρώτο του παιχνίδι σε πέντε από τα τελευταία έξι Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία: Ο killer Λεβαντόβσκι θα ψάξει το γκολ απέναντι στον ρέκορντμαν Οτσόα

Το Μεξικό κράτησε οκτώ φορές ανέπαφη την εστία του στον τρίτο γύρο των προκριματικών της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη χώρα και μόνο ο Καναδάς δέχθηκε λιγότερα γκολ (7) από το Μεξικό (8).

Η Πολωνία συμμετέχει για 9η φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα νοκ-άουτ από το 1986 και έχει ηττηθεί στα οκτώ από τα τελευταία 11 παιχνίδια της στο τουρνουά.

Η Πολωνία έχει μόλις μία νίκη στα οκτώ εναρκτήρια παιχνίδια Μουντιάλ με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Είχε επικρατήσει 3-2 της Αργεντινής το 1974 με τον Γκρέγκορζ Λάτο να βάζει δύο γκολ.

Μεξικό - Πολωνία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Τα τελευταία πέντε γκολ της Πολωνίας σε Μουντιάλ έχουν προέλθει από στατική φάση (τρία από κόρνερ). Το τελευταίο γκολ της σε open play στο τουρνουά ήταν πριν από 20 χρόνια, με το γκολ του Πάβελ Κρiστζάλοβιτς κόντρα στις ΗΠΑ.

Ο Γκιγέρμο Οτσόα ήταν ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε και στα 14 παιχνίδια των προκριματικών. Έχει παίξει και στα οκτώ παιχνίδια της χώρας του στα δύο τελευταία Μουνιάλ (το 2014 και το 2018) και μπορεί να γίνει μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας στη ιστορία του Μεξικό που παίζει σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, μετά τον Αντόνιο Καρμπαχάλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε πέντε τουρνουά από το 1950 έως το 1966.

Μουντιάλ 2022, Μεξικό - Πολωνία: Ο killer Λεβαντόβσκι θα ψάξει το γκολ απέναντι στον ρέκορντμαν Οτσόα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε συμμετοχή σε 13 γκολ στα προκριματικά με εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ, περισσότερα από τα διπλάσια από κάθε άλλο Πολωνό ποδοσφαιριστή.

Στην προηγούμενή του παρουσία στο Μουντιάλ του 2018 δεν κατάφερε να σκοράρει στα 270 λεπτά που αγωνίστηκε.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ