MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Κροατία: Με Μόντριτς των τριών δεκαετιών για συνεχίσει το σερί κόντρα σε αφρικανικές ομάδες

Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Κροατία και την Αυστρία
Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Κροατία και την Αυστρία 2022 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Το Μαρόκο και η Κροατία (23/11, 12:00, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) κοντράρονται στο Al Bayt Stadium και θέλουν ένα θετικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Δείτε ενδιαφέροντα facts από την Opta.

Το Μαρόκο αντιμετωπίζει την Κροατία στο Al Bayt Stadium (23/11, 12:00, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) με τις δύο ομάδες να θέλουν να κάνουν το πρώτο θετικό βήμα στον έκτο όμιλο του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts από την Opta για τους δύο αντιπάλους.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ Μαρόκου και Κροατίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Κροατία έχει νικήσει και στις δύο αναμετρήσεις της απέναντι σε ομάδας από την Αφρική, με συνολικό σκορ 6-0: 4-0 το Καμερούν το 2014 και 2-0 τη Νιγηρία το 2018.

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Κροατία: Με Μόντριτς των τριών δεκαετιών για συνεχίσει το σερί κόντρα σε αφρικανικές ομάδες

Αυτή θα είναι η έκτη εμφάνιση του Μαρόκου σε Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς όμως να έχει προκριθεί στη φάση των νοκ-άουτ από το 1986, όταν και είχε αποκλειστεί από τη Γερμανία στους 16.

Το Μαρόκο έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια του σε Μουντιάλ (δύο ισοπαλίες, επτά ήττες), το 3-0 επί της Σκωτίας στη φάση των ομίλων το 1998.

Τα 13 από τα 14 γκολ του Μαρόκο σε Μουντιάλ έχουν έρθει στο open play, στην κανονική ροή του αγώνα. Η μοναδική εξαίρεση, το γκολ του Εν Νεσιρί από κόρνερ απέναντι στην Ισπανία το 2018. Ο Εν Νεσιρί έχει τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος Μαροκινός που σκοράρει σε δύο Μουντιάλ αν βρει δίχτυα στο Κατάρ.

Μαρόκο-Κροατία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Αυτή θα είναι η έκτη παρουσία της Κροατίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις τελευταίες πέντε, οι Κροάτες έχουν αποκλειστεί στον όμιλο τρεις φορές και τις άλλες δύο έχουν φτάσει στην τετράδα, ενώ το 2018 ήταν φιναλίστ στη Ρωσία.

Ο Λούκα Μόντριτς έχει τις περισσότερες συμμετοχές (25) σε τελικές φάσεις μεγάλων τουρνουά από κάθε άλλον Κροάτη.

Μόλις αγωνιστεί στο Κατάρ, ο Μόντριτς θα πετύχει κάτι μοναδικό. Θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που θα έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ και σε Euro σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Κροατία: Με Μόντριτς των τριών δεκαετιών για συνεχίσει το σερί κόντρα σε αφρικανικές ομάδες

Ο Ιβάν Πέρισιτς έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε γκολ από κάθε άλλον Κροάτη σε μεγάλα τουρνουά: έχει εννέα γκολ και πέντε ασίστ σε Μουντιάλ και Euro.

Ο Πέρισιτς είναι μαζί με τον Ρονάλντο οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που έχουν γκολ ή/και ασίστ στα τελευταία πέντε μεγάλα τουρνουά εθνικών ομάδων.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ