MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία: Ο Μοράτα κυνηγάει τον Βίγια κόντρα στους Μαροκινούς του επικίνδυνου Ζίγιες

Ο Αλβάρο Μοράτα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε
Ο Αλβάρο Μοράτα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε @ 2022 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Η Ισπανία αντιμετωπίζει το Μαρόκο με φόντο την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε μερικά χρήσιμα facts ενόψει της αναμέτρησης.

Η Ισπανία μπαίνει στη μάχη των νοκ-άουτ του Μουντιάλ αντιμετωπίζει το Μαρόκο για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου (6/12, 17:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24).

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ. Στον όμιλο του 2018, Το Μαρόκο προηγήθηκε δύο φορές πριν το τελικό 2-2, με τον Ιάγκο Άσπας να ισοφαρίζει για την Ισπανία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία: Ο Μοράτα κυνηγάει τον Βίγια κόντρα στους Μαροκινούς του επικίνδυνου Ζίγιες

Η Ισπανία δεν έχει χάσει ποτέ στις τρεις φορές που έχει αντιμετωπίσει το Μαρόκο (δύο νίκες, μια ισοπαλία), με τις δύο νίκες της να έχουν σημειωθεί σε διπλό μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1962.

Η Ισπανία αποκλείστηκε στη φάση των 16 στο προηγούμενο Μουντιάλ, στα πέναλτι από τη διοργανώτρια Ρωσία. Η τελευταία φορά που οι Ισπανοί έφτασαν στους προημιτελικούς ήταν το 2010, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Το Μαρόκο θα αγωνιστεί στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία του, την πρώτη είχε αποκλειστεί χάνοντας 0-1 στους 16 από τη Γερμανία το 1986.

Μαρόκο-Ισπανία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά αφρικανική ομάδα σε αγώνα νοκ-άουτ, ενώ έχει συναντήσει πέντε φορές αφρικανικές ομάδες στον όμιλο (τρεις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα).

Η μοναδική αφρικανική ομάδα που έχει νικήσει την Ισπανία ήταν η Νιγηρία με 3-2 το 1998, σε ένα ματς που είχε ξεκινήσει βασικός ο Λούις Ενρίκε.

Το Μαρόκο είναι αήττητο στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του σε Μουντιάλ (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες). Η μοναδική αφρικανική ομάδα που έχει μείνει αήττητη σε πέντε σερί παιχνίδια Μουντιάλ ήταν το Καμερούν από το 1982 ως το 1990.

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία: Ο Μοράτα κυνηγάει τον Βίγια κόντρα στους Μαροκινούς του επικίνδυνου Ζίγιες

Η Ισπανία είχε 2.489 εύστοχες πάσες στον όμιλο, τις περισσότερες που είχε ποτέ ομάδα από το Μουντιάλ του 1966.

Καμία ομάδα από το 1966 δεν έχει χάσει σε αγώνα Μουντιάλ που είχε 82.3% κατοχή και 969 πάσες, όπως έκανε η Ισπανία στην ήττα από την Ιαπωνία.

Ο Χακίμ Ζίγες είχε τις περισσότερες πάσες προς την περιοχή (17), δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (7), έκανε τα περισσότερα κουβαλήματα μπάλας (43) και τις περισσότερες ντρίμπλες (9) από κάθε άλλον παίκτη του Μαρόκου στον όμιλο.

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία: Ο Μοράτα κυνηγάει τον Βίγια κόντρα στους Μαροκινούς του επικίνδυνου Ζίγιες

Ο Άλβαρο Μοράτα σκόραρε και στα τρία ματς του ομίλου, παρότι συνολικά αγωνίστηκε μόλις 126 λεπτά. Ο Νταβίντ Βίγια το 2010 έγινε ο μοναδικός Ισπανός που έχει σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια Μουντιάλ.

Με το τέρμα του απέναντι στον Καναδά ο Εν-Νεσιρί έγινε ο πρώτος Μαροκινός με γκολ σε δύο Μουντιάλ.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ