MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Μαγικός Ζίβκοβιτς, αυτά έκανε στο συγκλονιστικό ματς της Σερβίας με το Καμερούν

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Η Σερβία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με το Καμερούν, με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να είναι εκ των πρωταγωνιστών, με δύο ασίστ, αλλά και γενικότερα μία αξιοσημείωτη παρουσία ως δεξιός χαφ-εξτρέμ.

Η Σερβία, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με το Καμερούν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Σέρβους ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έδωσε δύο ασίστ, ενώ είχε γενικότερα μία εξαιρετική παρουσία. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, ο παίκτης του ΠΑΟΚ κινήθηκε ψηλά στο γήπεδο και παράλληλα με τον Φίλιπ Κόστιτς, παίρνοντας όλη την πλευρά πάνω τους, αφού η Σερβία αγωνίστηκε με τριάδα στην άμυνα.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης της Σερβίας απέναντι στο Καμερούν
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης της Σερβίας απέναντι στο Καμερούν OPTA

Ο 27χρονος εξτρέμ έγινε αλλαγή στο 78ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 3-3, αφήνοντας ως παρακαταθήκη μία γεμάτη εμφάνιση. Συγκεκριμένα, πέρα από τις δύο ασίστ, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είχε συνολικά 3 key passes, ενώ δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα από τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς για το 3-1 των Σέρβων.

Επίσης, είχε 47 ενέργειες με την μπάλα, με δύο εξ αυτών να είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Ζίβκοβιτς είχε μία ισορροπημένη παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου, βοηθώντας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά την ομάδα του, ενώ είχε και 26/31 πάσες.

Το μοναδικό... μελανό σημείο σε μία δεδομένα πολύ καλή εικόνα ήταν το γεγονός ότι δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, παρά το γεγονός πως με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μάς έχει συνηθίσει σε τελικές και γκολ.

Τα στατιστικά του Άντριγια Ζίβκοβιτς κόντρα στο Καμερούν
Τα στατιστικά του Άντριγια Ζίβκοβιτς κόντρα στο Καμερούν SPORT24/OPTA STATS PERFORM

Βέβαια, στη Σερβία αγωνίζεται σε μία διαφορετική θέση που έχει περισσότερες απαιτήσεις και χρειάζεται μία μεγαλύτερη ισορροπία και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ