MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο: Οι Κροάτες έρχονται με φόρα απέναντι στους κόκκινους διαβόλους

Ο Λούκα Μόντριτς στο Κροατία - Μαρόκο
Ο Λούκα Μόντριτς στο Κροατία - Μαρόκο © 2022 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Κροατία και Βέλγιο (01/12, 17:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24) δίνουν έναν "τελικό" πρόκρισης στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022. Δείτε ορισμένα χρήσιμα facts της σπουδαίας μονομαχίας.

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 πολλοί θα περίμεναν ότι η μονομαχία της Κροατίας με το Βέλγιο (01/12, 17:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24) θα ήταν ένας τελικός για την πρώτη θέση, ωστόσο οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για τη σπουδαία μονομαχία με τη βοήθεια της Opta.

Το Βέλγιο έχει νικήσει στις δύο τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Λουκάκου να βάζει και τα τρία γκολ των Βέλγων σε αυτές τις νίκες.

Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο: Οι Κροάτες έρχονται με φόρα απέναντι στους κόκκινους διαβόλους
SPORT24

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Κροατία έχει μόλις δύο ήττες σε 10 αγώνες Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες (έξι νίκες, δύο ισοπαλίες), αμφότερες από την Γαλλία (ημιτελικός 1998, τελικός 2018).

Η Κροατία έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ μόνο σε έναν από τους οκτώ αγώνες απέναντι στο Βέλγιο, στο 4-0 σε παιχνίδι προκριματικών για το Euro του 2004. Οι Κροάτες έχουν συνολικά μόνο πέντε γκολ στις επτά αναμετρήσεις με το Βέλγιο.

Το 4-1 επί του Καναδά ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η Κροατία βάζει τέσσερα γκολ σε αγώνα Μουντιάλ, μετά το 4-0 επί του Καμερούν το 2014.

Οι Κροάτες έχουν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων.

Καναδάς - Μαρόκο στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η ήττα από το Μαρόκο έδωσε τέλος σε στο αήττητο σερί 13 αγώνων που είχε το Βέλγιο στη φάση των ομίλων. Αν χάσουν από την Κροατία, οι Βέλγοι θα ηττηθούν σε δεύτερο σερί αγώνα ομίλου για πρώτη φορά από το 1986.

Το Βέλγιο έχει πετύχει ένα γκολ με 19 τελικές στο Κατάρ, με ευστοχία μόλις 5%, τη χαμηλότερη που είχαν ποτέ σε Μουντιάλ από το 3% που είχαν 1982, όταν έβαλαν τρία γκολ με 93 τελικές.

Οι Κροάτες έχουν αποφύγει την ήττα σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια Μουντιάλ που έχουν δεχθεί πρώτοι γκολ (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), με όλα τα ματς να έχουν διεξαχθεί από την αρχή του Παγκοσμίου του 2018.

Αν αγωνιστεί, ο Τιμπό Κουρτουά θα φορέσει τη φανέλα του Βελγίου για 100η φορά και θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας με τριψήφιο αριθμό αγώνων και 7ος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, πίσω από Βερτόνχεν, Βίτσελ, Αλντεβάιρελντ, Αζάρ, Μέρτενς και Λουκάκου.

Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο: Οι Κροάτες έρχονται με φόρα απέναντι στους κόκκινους διαβόλους
SPORT24

Ο Πέρισιτς έχει συμμετοχή σε 16 γκολ σε Euro και Μουντιάλ (εννιά γκολ, επτά ασίστ), έξι περισσότερα από κάθε άλλον Κροάτη. Απέναντι στον Καναδά, ο Πέρισιτς έγινε ο πρώτος Κροάτης που δίνει δύο ασίστ σε αγώνα Euro ή Μουντιάλ.

Ο Κράμαριτς έγινε ο πρώτος Κροάτης που βάζει δύο γκολ σε αγώνα Μουντιάλ, μετά τον Μάντζουκιτς που είχε πετύχει δύο απέναντι στο Καμερούν το 2014.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ