ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Η εκπλήρωση της προφητείας

Μουντιάλ 2022: Η εκπλήρωση της προφητείας
© 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα μείνει στην ιστορία ως αυτό που καθορίστηκε από την πρώτη ως την τελευταία μέρα από τα πεπραγμένα του Λιονέλ Μέσι.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα είναι για πάντα, πλέον, η διοργάνωση του Λιονέλ Μέσι. Θα του ανήκει εξ ολοκλήρου, για όσα έγιναν και για όσα έκανε ο ίδιος από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Από την ήττα της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία και την αμφισβήτηση της Αργεντινής μέχρι τη νίκη στο παιχνίδι - διαφήμιση του Lusail Stadium απέναντι στη Γαλλία.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα, όλοι (δημοσιογράφοι, φίλαθλοι) συζητούσαν για τον Λιονέλ Μέσι και τη δική του τελευταία ευκαιρία να κατακτήσει το σπουδαιότερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα, όλοι συζητούσαν πώς μπορεί να (μην) τα καταφέρει αυτή τη φορά. Οι συζητήσεις έδιναν κι έπαιρναν, κυρίως με γνώμονα τους πιθανούς αντιπάλους στον τελικό.

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Νεϊμάρ; Κιλιάν Εμπαπέ ή Χάρι Κέιν; Όποιος και να ήταν, θα προσέφερε μια ανεπανάληπτη μονομαχία στον τελικό. Όπως κι έγινε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έβαλε τρία γκολ στον τελικό, αλλά έφυγε με άδεια χέρια. Άδικο; Μπορεί.

Το μείζον όμως είναι πως αυτή η διοργάνωση μοιάζει σαν να αποτελεί την εκπλήρωση της προφητείας, που θέλει τον Λιονέλ Μέσι να καταγράφεται ως ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ως ο GOAT.

Πιθανότατα να είναι, αν κι αυτό είναι υποκειμενικό εν πολλοίς. Το σίγουρο είναι πως όσα ζήσαμε στην Ντόχα τον τελευταίο μήνα ήταν μοναδικά, μαζί κι ο τελικός του Lusail Stadium. Ο κορυφαίος της ιστορίας.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ