ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Η έκδηλη απογοήτευση στην Ντόχα και η "τρέλα" που έρχεται

Μουντιάλ 2022: Η έκδηλη απογοήτευση στην Ντόχα και η "τρέλα" που έρχεται
© 2022 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Το Κατάρ απογοήτευσε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αποτέλεσμα οι εορτασμοί για την έναρξη της διοργάνωσης να κοπάσουν στη χώρα. Αυτό που έρχεται όμως, χάρη στην Αγγλία, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Η γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ξεκίνησε, αλλά όχι με τον ιδεατό -για τους διοργανωτές- τρόπο. Ο ενθουσιασμός που κυριαρχούσε μερικές ώρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης έδωσε τη θέση της σε συναισθήματα, όπως η απογοήτευση. Γι αυτό κιόλας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σηκώθηκαν από τη θέση τους, αρκετά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με το Εκουαδόρ.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Τα πρόσωπα όσων έφευγαν από το Al Bayt Stadium αποτύπωνε την απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αναμέτρηση. Σύμφωνοι, το Εκουαδόρ απέχει αρκετά από το Κατάρ σε επίπεδο ποιότητας, στη χώρα υπήρχε όμως η αίσθηση πως αυτή δεν θα ήταν (τόσο) εμφανής. Φευ.

Η ήττα των γηπεδούχων συννέφιασε μεν τα πρόσωπά τους, αυτό όμως δεν σήμαινε πως οι δράσεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές θα περιορίζονταν. Λίγα λεπτά μετά από το τέλος του αγώνα, στήθηκε ένα μικρό πάρτι έξω από το Al Bayt Stadium, με συμμετέχοντες τους φίλους του Εκουαδόρ. Είχαν άλλωστε την κατάλληλη αφορμή.

Ας αφήσουμε όμως για λίγο στην άκρη όσα συνέβησαν το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου, στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κι ας κοιτάξουμε μπροστά. Πολύ απλά γιατί η Αγγλία μπαίνει στην αρένα της διοργάνωσης και είναι ικανή να (συμ)παρασύρει τους πάντες. Τουλάχιστον σε επίπεδο ενθουσιασμού, χάρη στους διαρκώς εκφραστικούς φιλάθλους της.

Δεν ξέρω αν θα αποκτήσει ουσία το "it's coming home" που τραγουδιέται εδώ και δεκαετίες. Το σίγουρο είναι πως τα "λιοντάρια" του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα αφήσουν κάτι σε αυτή τη διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ