ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, η απάντηση του Τάιλερ Άνταμς σε Ιρανό δημοσιογράφο για τις διακρίσεις κατά των μαύρων στις ΗΠΑ

Ο Τάιλερ Άνταμς στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Ο Τάιλερ Άνταμς στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ 2022 AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Ο Τάιλερ Άνταμς στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης των ΗΠΑ με το Ιράν ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο που προφέρει το όνομα της χώρας της Μέσης Ανατολής, ενώ ρωτήθηκε και για το ζήτημα των διακρίσεων κατά των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ και το Ιράν αναμετρώνται το βράδυ της Τρίτης (29/11, 21:00, antenna.gr, ANT1+, LIVE SPORT24) σ' ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο κρίνεται μία θέση για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ματς πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έχει και πολιτικές προεκτάσεις, εξαιτίας των άσχημων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πολιτικό κομμάτι πέρασε και στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, Ιρανός δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τάιλερ Άνταμς τόνισε πως ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Ιράν, ενώ στη συνέχεια τον ρώτησε πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος μαύρων ανθρώπων.

Ο μέσος της Λιντς, αρχικά ζήτησε συγγνώμη για την λάθος προφορά στην ονομασία του Ιράν και έπειτα έδωσε τη δική του απάντηση όσον αφορά στις διακρίσεις στις ΗΠΑ.

"Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία" απάντησε συγκεκριμένα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ