MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Γκάνα - Ουρουγουάη: Η χρυσή γενιά της Ουρουγουάης ψάχνει το δρόμο της πρόκρισης

Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζε γκολ του στο Ουρουγουάη - Παραγουάη
Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζε γκολ του στο Ουρουγουάη - Παραγουάη 2022 AP PHOTO/JORGE SAENZ, FILE

Η Νότια Κορέα και η Πορτογαλία αναμετρώνται με φόντο την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα στοιχεία για το παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Γκάνα αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη (17.00, ΑΝΤ1, LIVE SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε χρήσιμα facts για το παιχνίδι.

Η μοναδική συνάντηση των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ο διάσημος προημιτελικός του 2010. Με το ματς στο 1-1, ο Σουάρες απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή και αποβλήθηκε, αλλά ο Ασαμόα Γκιάν έχασε το πέναλτι και τελικά η Ουρουγουάη προκρίθηκε στα πέναλτι.

Η Ουρουγουάη δεν έχει ηττηθεί ποτέ από αφρικανική χώρα σε Μουντιάλ (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).

Μουντιάλ 2022, Γκάνα - Ουρουγουάη: Η χρυσή γενιά της Ουρουγουάης ψάχνει το δρόμο της πρόκρισης

Η Γκάνα θέλει να κάνει δεύτερη σερί νίκη σε Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2006 και τις νίκες στον όμιλο απέναντι σε Τσεχία και ΗΠΑ.

Με νίκη η Γκάνα θα περάσει στη φάση των νοκ-άουτ για τρίτη φορά στις τέσσερις παρουσίες της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ουρουγουάη δεν έχει γκολ στο Κατάρ, παρά τις 21 τελικές που έχει κάνει. Η τελευταία ομάδα από τη Νότια Αμερική που δεν σκόραρε σε φάση ομίλων ήταν το Περού το 1978.

Μετά την ήττα από την Πορτογαλία, η Ουρουγουάη θέλει να αποφύγει να χάσει σε δεύτερο σερί παιχνίδι ομίλου για πρώτη φορά από το 1974.

Γκάνα - Ουρουγουάη στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Γκάνα έχει σκοράρει σε επτά σερί αγώνες Μουντιάλ και θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Νιγηρίας, που είναι η μοναδική αφρικανική ομάδα με γκολ σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γκάνα έχει βρει δίχτυα στις πέντε από τις έξι τελικές στον στόχο που έχει στο Μουντιάλ και είχε 3/3 στον αγώνα με την Κορέα.

Η Ουρουγουάη έχει χρησιμοποιήσει στο Κατάρ τέσσερις παίκτες άνω των 35, τους Κάσερες, Καβάνι, Σουάρες και Γοδίν. Είναι μόλις η δεύτερη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο σε Μουντιάλ, μετά τον Παναμά το 2018.

Μουντιάλ 2022, Γκάνα - Ουρουγουάη: Η χρυσή γενιά της Ουρουγουάης ψάχνει το δρόμο της πρόκρισης

Ο Μοχάμεντ Κούντους έγινε απέναντι στην Κορέα ο πρώτος Γκανέζος με δύο γκολ σε αγώνα Μουντιάλ και μόνο ο Γκιάν το 2010 έχει βάλει τρία γκολ για την Γκάνα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μπεντανκούρ κέρδισε 19 φορές την κατοχή της μπάλας στην ήττα της Ουρουγουάης από την Πορτογαλία, τις περισσότερες σε αγώνα Μουντιάλ 90 λεπτών, μαζί με τον Μάουρο Σίλβα που είχε 19 κερδισμένες κατοχές για τη Βραζιλία απέναντι στις ΗΠΑ το 1994.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ