ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο Εμπαπέ αποκάλυψε πως σκέφτηκε να σταματήσει από την εθνική μετά από το Euro

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο Εμπαπέ αποκάλυψε πως σκέφτηκε να σταματήσει από την εθνική μετά από το Euro
@2022 THIBAULT CAMUS/AP IMAGES

Στην αποκάλυψη πως σκέφτηκε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο φινάλε του περασμένου Euro, προχώρησε μέσω συνέντευξής του στο Sports Illustrated ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους πιο "καυτούς" επιθετικούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και από τις μεγάλες ελπίδες της εθνικής Γαλλίας για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τον ίδιο να έχει βρεθεί πάντως ένα βήμα από το να κουνήσει μαντήλι στους μπλε πριν από λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα έπειτα από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ελβετία στη φάση των "16" του Euro 2020, με τον 23χρονο σούπερ σταρ της Παρί να εξομολογείται στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό "Sports Illustrated" πως είχε σκεφτεί να αποχωρήσει αισθανόμενος πως δεν τον στήριξε η γαλλική ομοσπονδία σε ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο Εμπαπέ αποκάλυψε πως σκέφτηκε να σταματήσει από την εθνική μετά από το Euro
BUSINESS WIRE

"Ένιωθα πως δεν μπορούσα να παίξω για ανθρώπους που νομίζουν πως είμαι μαϊμού. Μετά από συζήτηση που είχα με ανθρώπους γύρω μου αποφάσισα να μην τα παρατήσω επειδή δεν θα έδινα έτσι το σωστό μήνυμα.

Νομίζω πως είμαι παράδειγμα για όλους. Αυτή είναι η νέα Γαλλία. Για αυτό το λόγο δεν παράτησα την εθνική ομάδα. Επειδή θέλω να στείλω μήνυμα στη νέα γενιά πως "είμαστε πιο δυνατοί από αυτό", τόνισε μεταξύ άλλων ο Εμπαπέ.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επικοινώνησε μαζί του την περίοδο που είχε φουντώσει η φημολογία για τη μετακίνησή του στην Ρεάλ και τον παρακάλεσε να μείνει στην Παρί από αγάπη προς τη χώρα του.

"Έγιναν διάφορες συνομιλίες μεταξύ μας, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο. Ο Μακρόν με κάλεσε για να μου πει: "ξέρω ότι θέλεις να φύγεις. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως είσαι πολύ σημαντικός για την Γαλλία.

Δεν θέλω να φύγεις. Έχεις την ευκαιρία να γράψεις ιστορία εδώ Όλοι σε αγαπούν. Του είπα ότι το εκτίμησα αλλά ήταν κάτι απολύτως τρελό. Ο πρόεδρος της Γαλλίας σε καλεί και σου λέει να συνεχίσεις στην ομάδα σου".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ