ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Ένα γήπεδο βαμμένο στα χρώματα της Αργεντινής

Fans wearing Argentina's Lionel Messi shirts watching the World Cup group C soccer match between Poland and Argentina at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Wednesday, Nov. 30, 2022. Argentina won 2-0.(AP Photo/Pavel Golovkin)
Fans wearing Argentina's Lionel Messi shirts watching the World Cup group C soccer match between Poland and Argentina at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Wednesday, Nov. 30, 2022. Argentina won 2-0.(AP Photo/Pavel Golovkin) © 2022 PAVEL GOLOVKIN / AP IMAGES

Οι φίλοι της Αργεντινής ξεσήκωσαν το Στάδιο 974 της Ντόχα και επιβεβαίωσαν πως προσφέρουν το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό αποτύπωμα στην πόλη.

Η πρόκριση της Αργεντινής στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν αποτελεί είδηση. Το δεδομένο και (απολύτως) φυσιολογικό είναι, αφού μιλάμε για μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης. Ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε όμως αυτή προσέφερε ακόμη περισσότερο χρώμα στην Ντόχα.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Πολύ απλά γιατί ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι φίλοι της "αλμπισελέστε" στο παιχνίδι με την Πολωνία έμοιαζε με τελετουργία. Από (πολύ) νωρίς στο γήπεδο, με ένταση, με παλμό, με πάθος. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη, μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, περισσότεροι από 20.000 φίλοι της Αργεντινής ήταν ήδη στις εξέδρες, τραγουδώντας για τον Λιονέλ Μέσι.

Ούτε καν το χαμένο πέναλτι του αγαπημένου τους παιδιού δεν έφτανε για να τους... ρίξει. Το αντίθετο. Σαν να πυροδότησε ακόμη περισσότερο το πάθος και την τρέλα τους, προκειμένου να βοηθήσουν τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι να πάρουν τη νίκη.

Γι αυτό κιόλας, αν δεν ήξερες ότι βρίσκεσαι στην Ντόχα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μπορούσες να πιστέψεις (κλείνοντας τα μάτια, ακούγοντας απλά τις ιαχές) πως είσαι είτε στο Μονουμεντάλ είτε στο Μπομπονέρα.

Ακόμη κι όταν τελείωσε ο αγώνας, ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει από το Στάδιο 974. Έμενε εκεί για να πανηγυρίσει, να εκτονωθεί, να βγάλει από μέσα ό,τι είχε, για χάρη του Λιονέλ Μέσι και των συμπαικτών του.

Δεδομένου μάλιστα πως η Αργεντινή εξασφάλισε την παραμονή στο Κατάρ για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες ακόμη, αντιλαμβάνεστε πως η Ντόχα θα έχει ακόμη πιο... αλμπισελέστε χρώμα από εδώ και πέρα.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ