MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ελβετία - Καμερούν: Με τον ηγέτη Σακίρι για ένα ακόμη θετικό ξεκίνημα σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ελβετοί

Ο Σακίρι κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Τσεχία
Ο Σακίρι κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Τσεχία 2022 AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Το Καμερούν και η Ελβετία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρώτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε ορισμένα χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Το Καμερούν και η Ελβετία κάνουν τη δική τους πρεμιέρα στο Μουντιάλ του Κατάρ και αναμετρώνται στο Al Janoub Stadum (24/11, 12:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24). Στόχος τους το θετικό ξεκίνημα.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts από την αναμέτρηση με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η δεύτερη φορά που η Ελβετία θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Αφρική σε Μουντιάλ: οι Ελβετοί νίκησαν 2-0 το Τόγκο στο Παγκόσμιο του 2006.

Μουντιάλ 2022, Ελβετία - Καμερούν: Με τον ηγέτη Σακίρι για ένα ακόμη θετικό ξεκίνημα σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ελβετοί

Αυτό θα είναι το 12ο Μουντιάλ για την Ελβετία, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο των προκριματικών, μπροστά από την Ιταλία. Είναι το 5ο σερί Παγκόσμιο για τους Ελβετούς, το μεγαλύτερο σερί τους στη διοργάνωση.

Οι Ελβετοί είναι αήττητοι στα τελευταία πέντε πρώτα ματς σε Μουντιάλ (δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες). Η τελευταία τους ήττα στο πρώτο ματς του ομίλου ήταν το το 1966, 0-5 από τη Γερμανία.

Μόνο η Ελβετία, το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν φτάσει στη φάση των νοκ-άουτ και στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά.

Ελβετία-Καμερούν στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Το 2006 η Ελβετία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και αποκλείστηκε στους 16, ως η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που δεν δέχθηκε γκολ στη διοργάνωση.

Αυτό θα είναι το όγδοο Μουντιάλ για το Καμερούν, καμία αφρικανική ομάδα δεν έχει προκριθεί σε περισσότερα. Το Καμερούν έχει δώσει και τα περισσότερα ματς στο τουρνουά (23) και η Νιγηρία είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που έχει περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (23-18).

Όμως, το Καμερούν έχει ηττηθεί στα τελευταία επτά παιχνίδια που έχει δώσει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο το Μεξικό έχει μεγαλύτερο σερί, όταν έχασε εννέα σερί παιχνίδια από το 1930 μέχρι το 1958.

Ο Σακίρι έχει συμμετοχή στο 48% των 23 γκολ της Ελβετίας στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά, με οκτώ γκολ και τρεις ασίστ.

Μουντιάλ 2022, Ελβετία - Καμερούν: Με τον ηγέτη Σακίρι για ένα ακόμη θετικό ξεκίνημα σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ελβετοί

Ο Βίνσεντ Αμπουμπακάρ πέτυχε οκτώ γκολ για το Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021, τα περισσότερα που έχει βάλει παίκτης στο τουρνουά μετά τα εννέα γκολ του Μουλαμπά για το Ζαϊρ το 1974.

Ωστόσο, ο Αμπουμπακάρ δεν είχε τελική στην εστία στις τέσσερις φορές που έχει παίξει σε Μουντιάλ.

Ο προπονητής του Καμερούν, Ριγκομπέρτ Σονγκ, έχει αποβληθεί δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τις περισσότερες μαζί με τον Ζιντά

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ