FIFA

Μουντιάλ 2022: Χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς τα προκριματικά

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Δανία στο EURO 2020
Η αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Δανία στο EURO 2020 © 2021 CATHERINE IVILL/AP IMAGES

Χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας θα διεξαχθούν οι προκριματικές αναμετρήσεις του Μουντιάλ 2022, όπως ενημέρωσαν τις εθνικές ομοσπονδίες οι FIFA με την UEFA.

Η FIFA και η UEFA ενημέρωσαν μέσω επιστολής τις εθνικές ομοσπονδίες πως η διεξαγωγή των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 καθώς και όσες φιλικές αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται σε έξαρση, οδήγησε την ευρωπαϊκή με την παγκόσμια ομοσπονδία να λάβουν τα μέτρα τους ενόψει της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλου.

Για την ακρίβεια, αποφάσισαν για τον επόμενο μήνα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού, να μην επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς της ομάδας που φιλοξενείται.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή αφορά μόνο τις αναμετρήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με το Κόσοβο στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες μετά (8/9) θα αναμετρηθεί εντός έδρας με τη Σουηδία

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι δύο Ομοσπονδίες στην επιστολή τους:

"Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη ενόψει των προκριματικών αγώνων της UEFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 που θα διεξαχθούν την ερχόμενη διεθνή περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Λόγω των πρόσφατων εκτοξεύσεων του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό αγώνων που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του σε διεθνές επίπεδο τον Σεπτέμβριο, συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί η ίδια προσέγγιση όπως αποφασίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA στις 14 Ιουνίου 2021 σε όλους τους αγώνες των προκριματικών της UEFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022.

Οι φιλικοί αγώνες που διεξάγονται τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν επίσης χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς, καθώς η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων είναι η υψηλότερη προτεραιότητά μας σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς".

TAGS FIFA UEFA ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ