ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Αγγλία: Θα πετάξει στην Ντόχα με αεροσκάφος στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Αεροσκάφος
Αεροσκάφος © 2022 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Η αποστολή της εθνικής Αγγλίας θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 με αεροσκάφος που θα έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, προκειμένου να στηρίξει την LGBTQ+ κοινότητα.

Η εθνική Αγγλίας είναι από τις ομάδες που έχουν εκφράσει ανοικτά και ποικιλοτρόπως τη στήριξή τους στην LGBTQ+ κοινότητα, είτε με τις δηλώσεις των παικτών και του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είτε με το περιβραχιόνιο που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα "τρία λιοντάρια" θα διατηρήσουν την ίδια στάση και στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και προκειμένου να προωθήσουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, αποφάσισαν η αποστολή της ομάδας να ταξιδέψει στην Ντόχα με το Airbus "Rain Bow".

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος στο οποίο απεικονίζεται ο Όσκαρ, ένας άντρας κινουμένων σχεδίων που κρατά τη βρετανική σημαία, φορώντας αθλητικά ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η ομοσπονδία της Αγγλίας είναι εκείνη που πρότεινε την ιδέα, για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και τη στήριξη της LGBTQ+ κοινότητας, καθώς στην οικοδέσποινα χώρα οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αποτελούν ποινικό αδίκημα.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ