MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Ιράν: Με την ορμή του Κέιν και όπλο τις στατικές φάσεις για το πρώτο βήμα

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Ιράν: Με την ορμή του Κέιν και όπλο τις στατικές φάσεις για το πρώτο βήμα
AP PHOTO/IAN WALTON

Η Αγγλία κοντράρεται απέναντι στο Ιράν (21/11, 15:00, ANT1+, LIVE SPORT24) στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου. Τα ενδιαφέροντα facts για τους δύο αντιπάλους.

Η Αγγλία και το Ιράν κάνουν τη δική τους πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Khalifa International Stadium (21/11, 15:00, ANT1+, LIVE SPORT24) με στόχο ένα θετικό ξεκίνημα.

Πάμε να δούμε χρήσιμα και ενδιαφέροντα facts για τις δύο ομάδες με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και το Ιράν. Το Ιράν δεν έχει καταφέρει ποτέ να νικήσει ευρωπαίο αντίπαλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (δύο ισοπαλίες, έξι ήττες).

Η Αγγλία θα παίξει για 16η φορά σε Μουντιάλ. Είναι η έβδομη συνεχόμενη παρουσία της στην τελική φάση, το μεγαλύτερο σερί των τριών λιονταριών στη διοργάνωση.

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Ιράν: Με την ορμή του Κέιν και όπλο τις στατικές φάσεις για το πρώτο βήμα

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ είχε την καλύτερη διαφορά γκολ στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών προκριματικών για το Μουντιάλ του Κατάρ. Πέτυχε 39 γκολ και δέχθηκε μόλις τρία (+36).

Η Αγγλία είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει φτάσει στα ημιτελικά των δύο τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 2018 - Euro 2020).

Τα 12 από τα 18 τελευταία γκολ της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν προέλθει από στατική φάση. Για την ακρίβεια, το 75% των γκολ της το 2018 ήταν αποτέλεσμα στατικής φάσης (9 στα 12).

Το Ιράν δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει νικήσει μόλις δύο από τα τελευταία 15 παιχνίδια του στη διοργάνωση (κόντρα στις ΗΠΑ το 1998 και απέναντι στο Μαρόκο το 2018). Αυτή είναι η έκτη συμμετοχή του σε Μουντιάλ και τρίτη σερί.

Αγγλία - Ιράν στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Το Ιράν έχει εννέα γκολ σε 15 ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με μόλις 0.6 γκολ ανά παιχνίδι, αυτή είναι η χαμηλότερη συχνότητα σκοραρίσματος μεταξύ χωρών με πάνω από δέκα αγώνες στο Μουντιάλ. Το Ιράν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ μόλις μία φορά, στην ιστορική νίκη με 2-1 απέναντι στις ΗΠΑ το 1998.

Το Ιράν είναι μία από τις 20 ομάδες που συμμετείχαν στα δύο τελευταία Μουντιάλ, το 2014 και το 2018. Από αυτές τις 20 ομάδες, η χώρα της Μέσης Ανατολής αθροιστικά στη φάση των ομίλων των δύο διοργανώσεων έχει τις λιγότερες τελικές (47), τις λιγότερες τελικές στον στόχο (10) και τα λιγότερα γκολ (3).

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει οδηγήσει ως προπονητής την Αγγλία στην τελική τετράδα των δύο μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 2018 - Euro 2020). Μόνο ο Σερ Αλφ Ράμζεϊ μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα παρόμοιο ρεκόρ ως τεχνικός της Αγγλίας (Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1966 και στην τετράδα του Euro το 1968).

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - Ιράν: Με την ορμή του Κέιν και όπλο τις στατικές φάσεις για το πρώτο βήμα

Ο επιθετικός της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 2018, με πέντε από τα έξι γκολ του στη φάση των ομίλων. Κανένας παίκτης δεν έχει καταφέρει να χριστεί πρώτος σκόρερ σε δύο διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.

Κανένας ποδοσφαιριστής του Ιράν δεν έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από τον Μεντί Ταρεμί στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Μουντιάλ για τη ζώνη της Ασίας. Παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόλις έξι φορές, πέτυχε τέσσερα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ