MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ: Μπέλιγχαμ και Σακά θέλουν να κάνουν ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του καυτού Γουεά

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ: Μπέλιγχαμ και Σακά θέλουν να κάνουν ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του καυτού Γουεά
Ο Σακά πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στο Ιράν @ 2022 ABBIE PARR / AP IMAGES

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Al Bayt Stadium (25/11, 21:00, ANT1/ANT1+, LIVE SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Μουντιάλ. Δείτε ορισμένα χρήσιμα facts για την αναμέτρηση.

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ κοντράρονται σε μία μεγάλη μονομαχία για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (25/11, 21:00, ANT1/ANT1+, LIVE SPORT24). Ήδη ένα τρίποντο έχουν τα τρία λιοντάρια και έναν βαθμό οι Αμερικανοί.

Ας δούμε κάποια χρήσιμα facts για την αναμέτρηση με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ΗΠΑ πέτυχαν μια ιστορική νίκη επί των Άγγλων στο Μουντιάλ του 1950, ενώ οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Παγκόσμιο του 2010.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 11 φορές, με την Αγγλία να έχει οκτώ νίκες, τις ΗΠΑ να έχουν δύο και ένα ματς να έχει έρθει ισόπαλο.

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ: Μπέλιγχαμ και Σακά θέλουν να κάνουν ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του καυτού Γουεά

Η Αγγλία νίκησε 3-0 τις ΗΠΑ στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε φλικό τον Νοέμβριο του 2018. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και ο Κάλουμ Γουίλσαν έβαλαν σε αυτό το ματς τα μοναδικό τους γκολ με την εθνική Αγγλιας.

Οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία 18 παιχνίδια τους σε Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες. Η τελευταία φορά που κράτησαν το μηδέν ήταν στη νίκη επί της Αγγλίας το 1950.

Η Αγγλία θέλει να ξεκινήσει το Μουντιάλ με δύο νίκες για μόλις τέταρτη φορά στην ιστορία μετά, μετά τα Παγκόσμια του 1982, του 2006 και του 2018.

Αγγλία-ΗΠΑ στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα ματς Μουντιάλ χωρίς λευκή ισοπαλία (34), ενώ η Αγγλία είναι η χώρα με τα περισσότερα 0-0 στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων (11).

Απέναντι στο Ιράν, η Αγγλία είχε 716 εύστοχες πάσες, τις περισσότερες που είχαν σε αγώνα Μουντιάλ από το 1966. Ο Τζον Στόουνς είχε 116 σωστές μεταβιβάσεις, τις περισσότερες για Άγγλο παίκτη από τότε που η Opta έχει τα δεδομένα των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ, η Αγγλία είχε δύο σκόρερ κάτω από τα 21, τον Μπέλινγκχαμ και Σάκα. Αν κάποιος από τους δύο σκοράρει απέναντι στις ΗΠΑ, θα γίνει ο νεότερος Άγγλος που σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, σπάζοντας το ρεκόρ του Όουεν που ήταν 22 το 2002.

Η Αγγλία είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ απέναντι στο Ιράν και μόνο σε ένα Μουντιάλ είχε περισσότερους, όταν έξι παίκτες της είχαν βρει δίχτυα στα επτά ματς που έδωσαν τα Τρία Λιοντάρια στο Παγκόσμιο της Ρωσίας.

Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ: Μπέλιγχαμ και Σακά θέλουν να κάνουν ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του καυτού Γουεά

Ο Τιμ Γουεά έχει δύο γκολ στους τελευταίους τέσσερις αγώνες των ΗΠΑ, όσα είχε στα προηγούμενα 22 ματς με την εθνική ομάδα της χώρας.

Αν ο Γουεά σκοράρει απέναντι στην Αγγλία, θα γίνει ο τρίτος Αμερικανός που βρίσκει δίχτυα στα δύο πρώτα του παιχνίδια σε Μουντιάλ, μετά τον Μπερτ Πατεναντέ (1930) και τον Κλιντ Ντέμπσεϊ (2014).

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ