ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, 8ος όμιλος: Κοντά στην πρωτιά η Πορτογαλία, τα σενάρια πρόκρισης για Γκάνα, Νότια Κορέα και Ουρουγουάη

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη @ 2022 ABBIE SARR / AP IMAGES

Η Πορτογαλία με το "δύο στα δύο" προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022 και είναι αγκαλιά με την πρωτιά στον όμιλο. Γκάνα, Νότια Κορέα και Ουρουγουάη θα μονομαχήσουν για το δεύτερο εισιτήριο με τους Αφρικανούς να είναι σε καλύτερη μοίρα αυτή τη στιγμή. Όλα τα σενάρια για τον όγδοο όμιλο.

Η Πορτογαλία ντούμπλαρε τις νίκες της στον όμιλο και προκρίθηκε στους "16" του Μουντιάλ 2022. Πλέον το μόνο μέλημα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι η εξασφάλιση της πρωτιάς, την οποία ενδέχεται να πετύχουν ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τη Νότια Κορέα την τελευταία αγωνιστική.

Η Γκάνα είναι σε καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου για το δεύτερο εισιτήριο στα νοκ-άουτ, έχοντας τρεις βαθμούς και καλύτερη διαφορά τερμάτων, ενώ Νότια Κορέα και Ουρουγουάη πρέπει να νικήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να υπερτερήσουν και σε διαφορά τερμάτων για να προκριθούν.

Μουντιάλ 2022, 8ος όμιλος: Κοντά στην πρωτιά η Πορτογαλία, τα σενάρια πρόκρισης για Γκάνα, Νότια Κορέα και Ουρουγουάη

Τρίτη αγωνιστική

  • 02/12, 17:00, Νότια Κορέα - Πορτογαλία (Education City Stadium) ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 02/12, 17:00, Γκάνα - Ουρουγουάη (Al Janoub Stadium) ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Πάμε να δούμε τι χρειάζεται η Πορτογαλία για την πρωτιά και οι Γκάνα, Νότια Κορέα και Ουρουγουάη για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022.

Τι χρειάζεται η Πορτογαλία για την πρωτιά;

Η Πορτογαλία με νίκη ή ισοπαλία τερματίζει πρώτη. Ακόμα και με ήττα και μη νίκη της Γκάνας μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση ως πρώτη. Αν κερδίσει η Γκάνα τότε θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων. Η Πορτογαλία έχει +3 και η Γκάνα 0, μια διαφορά διαφορά που δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στους Πορτογάλους σε περίπτωση ισοβαθμίας, το οποίο όμως μπορεί να ανατραπεί.

Τι χρειάζεται η Γκάνα;

Η Γκάνα σε περίπτωση νίκης επί της Ουρουγουάης προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν έρθει ισοπαλία τότε δεν θέλει νίκη της Νότιας Κορέας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο στους τέσσερις βαθμούς (με ισοπαλία Ουρουγουάης και νίκη Νότιας Κορέας), η Γκάνα θα έχει διαφορά τερμάτων 0. Αν η Νότια Κορέα κερδίσει την Πορτογαλία τουλάχιστον με δύο γκολ, υπερτερεί εκείνη στην ισοβαθμία και προκρίνεται. Σε περίπτωση που κερδίσει με ένα γκολ διαφορά το πιθανότερο είναι ότι η Γκάνα θα υπερτερεί στην καλύτερη επίθεση, μιας και έχει πέντε γκολ έναντι δύο της Νότιας Κορέας. Αν ηττηθεί από την Ουρουγουάη μένει εκτός.

Τι χρειάζεται η Νότια Κορέα;

Η Νότια Κορέα οπωσδήποτε θέλει νίκη κόντρα στην Πορτογαλία. Σε περίπτωση που το κάνει δεν θέλει νίκη της Γκάνας γιατί μένει εκτός. Με τα άλλα δύο αποτελέσματα θα έχει ισοβαθμία στους τέσσερις (με την Γκάνα αν έρθει ισοπαλία, με την Ουρουγουάη αν η σελέστε κερδίσει τους Αφρικανούς). Με την Γκάνα η ισοβαθμία αυτή τη στιγμή δεν είναι με το μέρος της. Έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων (-1 έναντι 0 των Αφρικανών) και χειρότερη επίθεση (δύο γκολ έναντι πέντε). Θα χρειαστεί νίκη διαφοράς δύο τερμάτων για να υπερτερεί στην ισοβαθμία της Γκάνας

Κόντρα στην Ουρουγουάη είναι σε καλύτερη μοίρα. Η Νότια Κορέα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (-1 έναντι -2) και έχει καλύτερη επίθεση (η σελέστε δεν έχει πετύχει κανένα γκολ, η Νότια Κορέα έχει δύο). Πρέπει να έχει είτε καλύτερα διαφορά τερμάτων είτε καλύτερη επίθεση για να προκριθεί, διαφορετικά είναι πιθανό η πρόκριση να κριθεί στο fair play (εφόσον ισοβαθμίσουν στα παραπάνω κριτήρια)

Τι χρειάζεται η Ουρουγουάη;

Η σελέστε θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Γκάνα και μάλιστα θα χρειαστεί... γκολ, καθώς η νίκη με διαφορά ένα γκολ ενδέχεται να μην τις φτάσει. Την ίδια στιγμή θα ήθελε να μην κερδίσει η Νότια Κορέα την Πορτογαλία. Αν οι Ασιάτες το πετύχουν και νικήσει και η Ουρουγουάη τότε την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (η Νότια Κορέα έχει -1 και η Ουρουγουάη -2). Η Νότια Κορέα έχει καλύτερη επίθεση (δύο γκολ έναντι κανενός έως τώρα της Ουρουγουάης), οπότε σε περίπτωση που κερδίσουν με την ίδια διαφορά θα προκριθεί η Νότια Κορέα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ