ΑΕΚ

Μουκουντί: "Ο Ροζέ Μιλά και η ιστορία του Καμερούν με έχουν σημαδέψει"

Ο Αρόλντ Μουκουντί
Ο Αρόλντ Μουκουντί INTIME

Ο Καμερουνέζος στόπερ της ΑΕΚ, Αρόλντ Μουκουντί, μίλησε σε Μέσο της Γαλλίας για τους λόγους που εν τέλει επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική Καμερούν, παρότι γεννήθηκε και έπαιξε στις μικρές εθνικές ομάδες των μπλε.

Ο Αρόλντ Μουκουντί έχει καθιερωθεί ως βασικός στην ΑΕΚ και μέσω αυτής θα επιδιώξει να είναι τακτικό μέλος και στην εθνική Καμερούν. Με τα "αδάμαστα λιοντάρια" έχει μέχρι στιγμής 11 συμμετοχές.

Ο 25χρονος στόπερ μίλησε σε γαλλικό Μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε την εθνική Καμερούν, παρότι γεννήθηκε στη Γαλλία και έπαιξε με τις μικρές εθνικές της χώρας του, τονίζοντας ότι η ιστορία της χώρας αλλά και πολλά αστέρια όπως ο Ροζέ Μιλά τον επηρεάσαν στην επιλογή του.

Για το πώς τον έχει επηρεάσει το Καμερούν: "Παρακολούθησα αρκετά βίντεο με τον πατέρα μου, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Παίκτες όπως ο Ροζέ Μίλα, ο Στέφεν Τατάου, ο Φρανσουά Ομάμ-Μπιγίκ ή ο Τόμας Ενκόνο, αλλά και η ιστορία του Καμερούν στο ποδόσφαιρο με έχουν σημαδέψει εν μέρει".

Για την εμπειρία που έχει από την εθνική Καμερούν: "Θυμάμαι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω όλα τα παιχνίδια εκτός από τα ημιτελικά.

Εκείνη ήταν η μέρα που ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ πέθανε στον αγωνιστικό χώρο, δυστυχώς. Ήμουν ακόμη πολύ μικρός, αλλά είχα ήδη την επιθυμία να υπερασπιστώ το έθνος μου και να δώσω τα πάντα για αυτή τη χώρα λόγω του πάθους για το ποδόσφαιρο στο Καμερούν".

TAGS ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ