Μουρίνιο: Υποκλίθηκε στον Μέσι και πήρε θέση στο σίριαλ Άλβαρες που έφερε κόντρα μεταξύ Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Αργεντινού σούπερ σταρ να πει αντίο στην εθνική Αργεντινής, με τον προπονητή της Ρεάλ να μιλάει στην ίδια συνέντευξη Τύπου τόσο για το σίριαλ “Χουλιάν Άλβαρες” όσο και για το υψηλό επίπεδο της La Liga.
O Λιονέλ Μέσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής αφήνοντας πίσω του μία παραμυθένια καριέρα όπου κατέκτησε τα πάντα με την Αλμπιστελέστε και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν έχει σταματήσει τα τελευταία 24ωρα να τον αποθεώνει, αποδίδοντας έναν συμβολικό φόρο τιμής για τις αμέτρητες όμορφες στιγμές που χάρισε στο φίλαθλο κοινό.
Στο τεράστιο κλαμπ των θαυμαστών του Αργεντινού θρύλου συμπεριλαμβάνεται και ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον τεχνικό της Ρεάλ να δίνει συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της La Liga με την Μπέτις (4/9, 22:00) και να αποθεώνει τον Pulga.
“Το να μιλάς για τον Μέσι είναι κάτι το περίπλοκο, δεν έχεις να πεις πολλά και δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουν την ποιότητά του. Έφτασε στο Μουντιάλ 2026 στα 39 του χρόνια και παρόλα αυτά έκανε τις εμφανίσεις που είδαμε.
Είναι ένας παίκτης που θα μας λείψει, οπότε θα χρειαστεί να δούμε μερικά παιχνίδια του στο MLS για να τον απολαύσουμε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του.
Χωρίς αμφιβολία, ο Μέσι είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχει δει η γενιά μας. Όλοι έχουν δει τι έχει κάνει τις δύο τελευταίες δεκαετίες”, τόνισε ο Πορτογάλος για τον Μέσι, για να αναφερθεί κατόπιν στην κόντρα Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο με μήλον της Έριδος τον Χουλιάν Άλβαρες:
“Πώς θα χειριζόμουν εγώ μία υπόθεση όπως αυτή του Χουλιάν Άλβαρες όπου ένας παίκτης βρίσκεται σε μία ομάδα και λέει ότι ονειρεύεται να παίξει για μία άλλη; Όταν ένας παίκτης δεν είναι χαρούμενος, από τη στιγμή που μπαίνει ο Σεπτέμβριος, πρέπει να είναι χαρούμενος. Διαφορετικά δεν παίζει”.
Όσον αφορά στο επίπεδο της La Liga, ο Special One το χαρακτήρισε υψηλό από την στιγμή που υπάρχουν εκτός της Ρεάλ η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο, η Βιγιαρεάλ και η Μπέτις, ενώ για την αντιπαλότητα που είχε κάποτε με τον νυν προπονητή της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι, ήταν αφοπλιστικός:
“Έχω πει κάποια ανόητα πράγματα για εκείνον στο παρελθόν που τα έχω μετανιώσει. Πλήρωσα όμως για τα ανόητα λόγια του επειδή όταν ήταν στην Premier League τον έστεψα πρωταθλητή με την Μάντσεστερ Σίτι.
Χρειαζόταν η Τσέλσι να κερδίσει την Λίβερπουλ για να κατακτήσει η Σίτι του Πελεγκρίνι το πρωτάθλημα το 2014 και το κάναμε”.