EURO 2020

Μόντριτς: "Η Αγγλία θα έχει άδικο πλεονέκτημα γιατί παίζει στο Γουέμπλεϊ"

Ο Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας κόντρα στην Αρμενία σε φιλική αναμέτρηση
Ο Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας κόντρα στην Αρμενία σε φιλική αναμέτρηση © 2021 DARKO BANDIC / ASSOCIATED PRESS

Ο Λούκα Μόντριτς θεωρεί ότι η Αγγλία θα έχει ένα άδικο πλεονέκτημα κόντρα στην Κροατία αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, καθώς θα αγωνιστεί στο Γουέμπλεϊ, όπου θα έχει την ώθηση του κοινού.

Η Αγγλία αναμετράται με την Κροατία σήμερα για την δική τους πρεμιέρα για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 (13/06, 16:00, ΑΝΤ1, LIVE SPORT24) στο Γουέμπλεϊ το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει πολλούς Άγγλους φιλάθλους που θα δώσουν έξτρα ώθηση στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Λούκα Μόντριτς θεωρεί ότι είναι άδικο να παίξει η Αγγλία όλα τα παιχνίδια της στο Γουέμπλεϊ για τη φάση των ομίλων, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο "BBC", καθώς θα έχει μια ώθηση που δεν θα είχε αν το παιχνίδι γινόταν σε ουδέτερο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μόντριτς: "Ο καθένας θα έλεγε ότι οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας έχουν ένα μικρό προβάδισμα".

Για το αν θα έχει ένα άδικο πλεονέκτημα η Αγγλία: "Πιστεύω πως ναι. Είναι ντροπή που δεν θα υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της Κροατίας, γιατί πάντα νιώθουμε την παρουσία τους όταν είναι δίπλα μας. Αλλά είναι έτσι όπως είναι. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε όσα θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να μην ενοχληθούμε με όσα θα συμβούν στο γύρω περιβάλλον".

Για το αν θεωρεί ότι η Αγγλία είναι ένα από τα φαβορί: "Τους κατατάσσω αρκετά ψηλά. Φυσικά, είναι ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ