ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Δεν μπορείς να δώσεις κίτρινη κάρτα σε έναν πρόεδρο"

Ο Μίτσελ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Μίτσελ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τόνισε πως το παιχνίδι είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζονται ξένοι διαιτητές, ενώ αναφέρθηκε στην κίτρινη κάρτα που είδε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τόνισε πως η διαιτησία του αγώνα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ανάγκη ξένων διαιτητών. Παράλληλα, ανέφερε πως η ερμηνεία των κανονισμών είναι εναντίον της ομάδας του, ενώ τόνισε πως πρώτη φορά βλέπει να παίρνει κίτρινη κάρτα πρόεδρος ομάδας.

Οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου:

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, όμως στο τέλος όλο το γήπεδο χειροκρότησε την ομάδα. Αισθάνεστε δικαιωμένος με αυτό;

"Νιώθω καλά με την έννοια ότι έχουμε κάνει ένα καλό παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές μας ακολούθησαν το πλάνο μας. Όμως νιώθω και άσχημα γιατί δε νικήσαμε παρότι το αξίζαμε. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες για τη νίκη, όμως τελικά πάντα οι συνθήκες φέτος είναι εναντίον μας".

Το μόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό ήταν το γκολ, μήπως υπήρχε η πίεση και όχι το καθαρό μυαλό και συνέβη αυτό;

"Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το τι πρέπει να κάνει μία ομάδα για να δημιουργήσει. Το κάναμε αυτό όμως δε σκοράραμε γιατί δεν ήμασταν εύστοχοι. Οι παίκτες όμως αγωνίστηκαν όπως έπρεπε, με πάθος, πίεση, ένταση όταν όμως δεν έρχεται η νίκη κάπως απαξιώνεται η προσπάθεια και νομίζω αυτό έγινε τώρα, όμως οι ποδοσφαιριστές μας αγωνίστηκαν με πάθος.

Αξίζαμε τη νίκη, όπως και στο προηγούμενο με τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος μας χειροκρότησε και είναι ικανοποιημένος, όμως πάντα κάτι είναι εναντίον μας. Απέναντι σε μία ομάδα κατώτερη, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα αλλά καταφέραμε να την κάνουμε κατώτερη από εμάς έτσι όπως αγωνιστήκαμε, όμως πάντα κάτι συμβαίνει και δε μας αφήνει να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ήταν άδικο ότι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να χαρούμε, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ερμηνεία των κανονισμών είναι πάντα απέναντί μας.

Είναι άδικο όσον αφορά στην ερμηνεία των κανονισμών γιατί μας αντιμετωπίζουν σα μικρή ομάδα. Έχουμε μιλήσει ξανά για την ύπαρξη ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα, σας έχω πει την άποψή μου, αποδεικνύεται ξανά ότι δε χρειάζεται να έχουμε ξένους διαιτητές. Νομίζω πως αυτοί οι διαιτητές οι οποίοι έρχονται από έξω θα γυρίσουν σπίτι τους και δεν τους νοιάζει τι έγινε στον αγώνα, δεν είναι εδώ και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι.

Κάποιος από έξω θα δει το αποτέλεσμα και θα πει «δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός», απλά. Οι διαιτητές ξέρουν τους κανονισμούς, αλλά το πως τους ερμηνεύουν είναι κάτι προσωπικό τους και δε μιλάω μόνο για το γκολ".

Και μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου είχατε μιλήσει για τη διαιτησία. Μήπως είναι μία κατάσταση που παγιώνεται, σας ενοχλεί αυτό;

"Ακριβώς τα ίδια είχα πει και τότε. Είναι σημαντικό ότι σήμερα παίξαμε πολύ καλά και καθηλώσαμε τον αντίπαλο. Δεν κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς. Αν παίρναμε αυτούς τους βαθμούς θα φέρναμε σε δύσκολη θέση πολλές ομάδες και αυτό έχει μία βαρύτητα.

Δε θέλω να σταθούμε στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε και στο πέναλτι του πρώτου αγώνα, σε αυτά τα κραυγαλέα πράγματα. Αλλά γενικότερα, σε καθυστερήσεις, φάουλ, κάρτες, αυτά τα μικρά πράγματα σε έναν αγώνα όποιος ασχολείται ξέρει γιατί γίνονται αυτά. Δε μου αρέσει καθόλου ότι μιλάμε για τους διαιτητές περισσότερο παρά για το καλό παιχνίδι που έκανε η ομάδα, είναι άδικο αυτό.

Η ομάδα μας ήταν 100% καλύτερη από τον αντίπαλό της, είμαστε στον σωστό δρόμο και αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε για να συνεχίσουμε στο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έχετε εικόνα αν ο Χάμες θα παίξει με την ΑΕΚ; Επίσης έχετε εικόνα με τις κίτρινες κάρτες του αγώνα, γιατί πήρε μέχρι και ο πρόεδρος της ομάδας κάρτα;

"Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα πρόεδρο ομάδας να παίρνει κίτρινη κάρτα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτά γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ο διαιτητής ήταν Πορτογάλος.

Δεν μπορείς να δώσεις κίτρινη κάρτα σε έναν πρόεδρο, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό που θα πω, αλλά υποτίθεται ότι φέρνουμε τους ξένους διαιτητές γιατί ξέρουν καλύτερα, αλλά πιστεύω οι Έλληνες θα ήταν καλύτεροι σε αυτές τις περιπτώσεις. Μόνο στην Τούμπα είδα έναν καλό διαιτητή, αυτή είναι η δική μου άποψη. Στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο έδειξαν κίτρινη κάρτα, αυτό είναι κάτι που δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου.

Ο Χάμες χθες πήρε μέρος στην προπόνηση όμως στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό γιατί είχε ενοχλήσεις. Αύριο θα δούμε αν θα είναι έτοιμος για την ΑΕΚ, αν θα είναι καλά θα αγωνιστεί. Αν και είχε έναν μεγάλο ανταγωνιστή σε αυτό το παιχνίδι, τον Φορτούνη, ο οποίος έκανε ένα άριστο παιχνίδι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ