LEAGUE CUP

Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 1-0: Η "Μπόρο" λύγισε τους μπλε και πήρε προβάδισμα για τον τελικό του League Cup

Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 1-0: Η "Μπόρο" λύγισε τους μπλε και πήρε προβάδισμα για τον τελικό του League Cup
PRINT SCREEN

Η Μίντλεσμπρο πανηγύρισε τεράστια νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι στο "Ρίβερσαϊντ" και απέκτησε αβαντάζ για την πρόκριση στον τελικό του League Cup έναντι των μπλε, ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Το League Cup έχει παρουσιαστεί ως η μεγάλη ευκαιρία της Τσέλσι (αν το κατακτήσει) για να βγει στην Ευρώπη και να σώσει τη χρονιά της που δεν πηγαίνει καθόλου καλά στην Premier League, όμως η Μίντλεσμπρο απειλεί να προκαλέσει ένα κάζο άνευ προηγουμένου στους Λονδρέζους.

Και αυτό γιατί η "Μπόρο" πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (09/01) μία πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί των μπλε στο "Ρίβερσαϊντ" στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων και θα χρειαστούν οι μπλε να κάνουν την ανατροπή στη ρεβάνς της 23ης Ιανουαρίου στο "Στάμφορντ Μπριτζ" αν θέλουν να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τον τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Στα της αναμέτρησης, η ομάδα του Ποτσετίνο είχε τριπλάσιες τελικές από την αντίπαλό της (6-18) όμως ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια με αποκορύφωμα τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του Κόουλ Πάλμερ, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να βρίσκουν δίχτυα στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία τους με τον Χάκνεϊ στο 37' και να συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Το ματς

Η Τσέλσι ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες στο πρώτο μέρος και εκείνη με τις μεγαλύτερες φάσεις, όμως η Μίντλεσμπρο πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη. Και αυτό είχε να κάνει με την αποτελεσματικοτητα των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται απόλυτα τη μία και μοναδική καθαρή ευκαιρία τους και τους Λονδρέζους να σπαταλούν ασύστολα τις δικές τους (4-11 οι τελικές, 2-3 εντός εστίας)

Μοιραίος για τους μπλε αυτό το διάστημα ήταν ο Πάλμερ που απέτυχε τρεις φορές από πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με την "Μπόρο" από την πλευρά της να κάνει το 1-0 στο 37ο λεπτό με πλασέ του Χάκνεϊ έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια και ασίστ του Τζόουνς.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ποτσετίνο είχε συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή μπάλας (20%-80%) και έκλεισε την Μίντλεσμπρο στα καρέ της (μόλις 2 τελικές οι γηπεδούχοι, καμία εκτός εστίας), όμως οι μπλε αδυνατούσαν να βρουν τη μεγάλη φάση.

Στις λίγες καλές στιγμές που είχαν, οι Μαντουέκε, Μούντρικ, Γκάλαχερ και Στέρλινγκ απέτυχαν να βρουν δίχτυα, με την ομάδα του Μάικλ Κάρικ να παίρνει άριστα όσον αφορά στο αμυντικό σχέδιό της και να πανηγυρίζει στο φινάλε μία μεγάλη νίκη που της επιτρέπει να κάνει όνειρα τελικού ενόψει της ρεβάνς.

Σημειώνεται πως η "Μπόρο" έγινε η πρώτη ομάδα από χαμηλότερη κατηγορία που νικάει την Τσέλσι σε αγώνα είτε για το Κύπελλο Αγγλίας ή το League Cup, μετά από το 4-2 της Μπράντφορντ επί των μπλε τον Ιανουάριο του 2015, για να μπει έτσι τέλος σε ένα αήττητο σερί 28 αγώνων των Λονδρέζων.

  • ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Γκλόβερ, Φαν ντεν Μπεργκ, Φράι, Ένγκελ, Μπανγκουρά (20' Κλαρκ), Μπάρλασερ, Χάκνεϊ, Τζόουνς, Χόουσον, Κρουκς, Λατ (5' Κόμπερν)
  • ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό (90' Γκίλκριστ), Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουιλ, Φερνάντες (63' Μπρόγια), Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε (63' Μούντρικ), Στέρλινγκ

Οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών

  • Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 1-0 (37' Χάκνεϊ)
  • 10/01 22:00 Λίβερπουλ - Φούλαμ

Οι δεύτεροι αγώνες των ημιτελικών

  • 23/01 22:00 Τσέλσι - Μίντλεσμπρο
  • 24/01 22:00 Φούλαμ - Λίβερπουλ
TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ