ΑΕΚ

Μιλάντ Μοχαμαντί: Το "μηχανάκι" που έγινε viral στο Μουντιάλ του 2018 για ένα πλάγιο

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί με τη φανέλα της εθνικής Ιράν
Ο Μιλάντ Μοχαμαντί με τη φανέλα της εθνικής Ιράν © 2015 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί αναμένεται να έρθει σήμερα (15/09) στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και το SPORT24 σας παρουσιάζει κάποιες εκ των κορυφαίων στιγμών της καριέρας του. Το viral πλάγιο στο Μουντιάλ, το ενδιαφέρον από Αγγλία, ο Μπόλονι και το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει οι Ιρανοί.

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί αναμένεται να είναι η τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, η οποία θα επουλώσει με αυτόν τον τρόπο την πληγή της στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το έκανε μάλιστα με τη δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία περίπτωση ελεύθερου ποδοσφαιριστή, με βάση τα στοιχεία της "transfermarkt". Η τρίτη λύση σε αξία είναι ο Ντάριο Μέλνιακ, για τον οποίο επίσης ψάχτηκε η Ένωση, όπως και για τον Χολέμπας.

Ο Ιρανός μπακ είχε απασχολήσει και νωρίτερα το καλοκαίρι την Ένωση, ωστόσο οι προτάσεις που κατατέθηκαν από αυτήν και τη Φερεντσβάρος δεν ικανοποιούσαν οικονομικά τη Γάνδη.

Ο 27χρονος Ιρανός μπακ ήθελε να πάει σε ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερης δυναμικότητας από το βελγικό, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει ομάδα, αν και είχε θαυμαστές από Αγγλία.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει το βιογραφικό και κάποια από τα πιο γνωστά γεγονότα του επικείμενου μεταγραφικού αποκτήματος της Ένωσης, το οποίο πρόκειται να έρθει σήμερα (15/09) στη χώρα μας.

Η πορεία του στη Γάνδη και το ενδιαφέρον από Αγγλία

Τον Αύγουστο του 2020 το Football Insider είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον των δύο εκ των (τότε) νεοφώτιστων της Premier League της Λιντς Γιουνάιτεντ και της Γουέστ Μπρομ για την απόκτηση του Μιλάντ Μοχαμαντί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η μεταγραφή θα κόστιζε τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ευρώ. Εκείνη τη σεζόν με τη Γάνδη αγωνίστηκε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Europa League, 24 φορές έχοντας απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς στο βελγικό πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν ήταν ακόμα πιο γεμάτη, καταγράφοντας 41 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και πέντε ασίστ. Παρά τις καλές του εμφανίσεις η Γάνδη ήταν διατεθειμένη να τον χάσει αυτό το καλοκαίρι, καθώς ήθελε να "ξεφορτωθεί" το συμβόλαιό του.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες τα δημοσίευματα στην Αγγλία έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Νότιγχαμ Φόρεστ για την απόκτησή του, η οποία έψαχνε τον αντικαταστάτη του Γιούρι Ριμπέιρο, ο οποίος επίσης ακούστηκε για την ΑΕΚ, αλλά δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Φυσικά ήταν ακόμα στα ραντάρ της Γουέστ Μπρομ, η οποία φέτος αγωνίζεται στη Championship και είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Η κορύφωση στο Μουντιάλ του 2018 και το πλάγιο που έγινε viral

Ο Μοχαμαντί έρχεται σε μια ομάδα όπου δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να προσαρμοστεί, λόγω των δύο συμπατριωτών του. Με τους Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί έδωσε το "παρών" στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου το Ιράν αντιμετώπισε το Μαρόκο του Νορντίν Αμραμπάτ, με τον Μοχαμαντί να μένει στον πάγκο.

Ο 27χρονος μπακ αγωνίστηκε στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου ως αλλαγή (Πορτογαλία και Ισπανία), ωστόσο κόντρα στους Ισπανούς κατάφερε να γίνει viral. Στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ το Ιράν έχανε με 1-0 από την Ισπανία, με τους Ασιάτες να κερδίζουν πλάγιο στο 1/3 της "φούρια ρόχα".

Ο Μοχαμαντί ανέλαβε την εκτέλεσή του. Αφού προσευχήθηκε ή απλώς κοίταξε τον ουρανό και φίλησε την μπάλα, προσπάθησε με κωλοτούμπα να εκτελέσει το πλάγιο για να φτάσει την μπάλα στην περιοχή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, με την ομάδα του να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα στη μάχη της για να πάρει κάτι από το παιχνίδι με τους Ισπανούς.

Παρά το κακό του πλάγιο, ο Μοχαμαντί πρόλαβε να δείξει κάποια από τα θετικά του στοιχεία στα γήπεδα της Ρωσίας. Το Μουντιάλ αλλά και η πορεία του στην Αχμάντ Γκρόζνι, ήταν ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε από τη Γάνδη.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες συμμετοχές σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Ασίας, στο οποίο το Ιράν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει στη διεθνή του καριέρα.

Η σύντομη συνύπαρξη με τον Μπόλονι

Ως ποδοσφαιριστής της Γάνδης, ο Μοχαμαντί πρόλαβε να συνυπάρξει για μόλις 25 μέρες με τον Λάζλο Μπόλονι. Υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ο Ιρανός μπακ δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή, ωστόσο για καλή του τύχη ο Ρούμανος τεχνικός αποχώρησε γρήγορα από τη Γάνδη.

Ο λόγος είναι η ανταρσία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποφάσισαν να τον "φάνε" με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπενφίκα αυτή τη στιγμή να πρωτοστατεί στην απομάκρυνση του Ρουμάνου τεχνικού.

Το παρατσούκλι που μαρτυρά ταχύτητα

Στο Ιράν το παρατσούκλι που του έχουν "κολλήσει" οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είναι το "Mig Mig" το οποίο προέρχεται από το καρτούν "Coyote και ο Road Runner", δύο δηλαδή χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων "Looney Tunes".

Το συγκεκριμένο παρατσούκλι επιλέχθηκε για να αναδείξουν την ταχύτητα που διαθέτει, ως ένα από τα φυσικά του προσόντα. Εκτός αυτού είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση για ακραίος αμυντικός με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, αλλά και αρκετά καλή προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα.

Γι' αυτό το λόγο έχει χρησιμοποιηθεί 20 φορές ως αριστερός μεσοεπιθετικός και 38 ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με τον Χατζισαφί, ωστόσο είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στα αρνητικά του είναι η αδυναμία του στα τελειώματα αλλά και στην τελική πάσα. Γι' αυτό στην καριέρα του έχει κινηθεί σε ρηχά νερά μέχρι στιγμής. Σε συλλογικό επίπεδο έχει 6 γκολ σε 198 συμμετοχές, ενώ έχει συμβάλλει σε 14 γκολ των ομάδων ( είτε απευθείας ασίστ ή από κερδισμένο πέναλτι και επίτευξη τέρματος έπειτα από δική του αποτυχημένη προσπάθεια).

Η πορεία του μέχρι τη Γάνδη

Σε επίπεδο ανδρών έπαιξε για πρώτη φορά με την Ραχ Αχμάν για δύο σεζόν, όπου αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ.

Αν και είχε πενταετές συμβόλαιο, αποχώρησε μετά από δυόμιση σεζόν με μεταγραφή για λογαριασμό της Αχμάτ Γκρόζνι, έναντι 300 χιλιάδων ευρώ. Οι Ρώσοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς ο Μοχαμαντί ήθελε να πάρει μεταγραφή για τη Στουρμ Γκρατς, όπου πήγε για δοκιμαστικά αλλά ο τότε προπονητής της Ραχ Αχμάν, Φαρχάντ Καζέμι, αρνήθηκε να τον παραχωρήσει.

Στην Αχμάτ Γκρόζνι είχε τον πιο πλούσιο απολογισμό, καθώς έμεινε εκεί για μια τριετία (2016-19). Εκεί σε 82 συμμετοχές είχε απολογισμό τρία γκολ και έξι ασίστ. Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του και παρά το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων, κατέληξε στη Γάνδη.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ