ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Υπέρ της Σπόρτινγκ το CAS, ο Λεάο πρέπει να της καταβάλει 16,5 εκατ.

Ο Ραφαέλ Λεάο με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς του Champions League κόντρα στην Πόρτο | 3 Νοεμβρίου 2021
Ο Ραφαέλ Λεάο με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς του Champions League κόντρα στην Πόρτο | 3 Νοεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Σπόρτινγκ δικαιώθηκε στο CAS για την υπόθεση του Ραφαέλ Λεάο και ο Πορτογάλος επιθετικός προσγειώθηκε απότομα από τους πανηγυρισμούς του σκουντέτο με τη Μίλαν, αφού θα κληθεί να καταβάλει 16.500.000 ευρώ στην πρώην ομάδα του.

Ο Ραφαέλ Λεάο πανηγύρισε την κατάκτηση της Serie A την Κυριακή, αλλά την Τρίτη έχασε τη δικαστική διαμάχη με τη Σπόρτινγκ και καλείται να καταβάλει 16.500.000 ευρώ στην πρώην ομαδα του. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Μίλαν έχασε στο CAS, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, με το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο να συμφωνεί με την απόφαση των αρμοδίων δικαστηρίων της UEFA.

Ο 22χρονος επιθετικός βρισκόταν στα δικαστήρια με τα "λιοντάρια" για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε το καλοκαίρι του 2018 για τη Λιλ, ύστερα από την εισβολή οπαδών και τον προπυλακισμό παικτών στο προπονητικό κέντρο.

Μαζί με οκτώ συμπαίκτες του έλυσαν μονομερώς τα συμβόλαιά τους και κατέληξαν σε άλλες ομάδες (μεταξύ αυτών ο Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό), όμως η ομάδα της Λισαβόνας απείλησε με νομικές διαδικασίες και βρήκε κοινό τόπο με τις περισσότερες ομάδες στις οποίες κατέληξαν οι παίκτες της.

Με τη Λιλ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και οι πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, όπου δικαιώθηκε η Σπόρτινγκ κι έτσι τόσο η γαλλική ομάδα όσο και ο παίκτης θα πρέπει να αποζημιώσουν τους Πορτογάλους. Ο διεθνής επιθετικός απευθύνθηκε στο CAS, το οποίο όμως δικαίωσε τη Σπόρτινγκ και διατήρησε το ποσό των 16.500.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο Λεάο, από τον οποίο θα παρακρατείται πλέον το 20% του ετήσιου συμβολαίου του.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ