SERIE A

Μίλαν - Σπέτσια 1-2: Θρίαμβος για την ομάδα των Νικολάου και Βέρντε με ανατροπή στο 90+6'

Ο Εμάνουελ Γκιάσι πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Σπέτσια στο Σαν Σίρο απέναντι στην Μίλαν | 17 Ιανουαρίου 2022
Ο Εμάνουελ Γκιάσι πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Σπέτσια στο Σαν Σίρο απέναντι στην Μίλαν | 17 Ιανουαρίου 2022 @2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Σπέτσια πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη φετινή Serie A αφού επιβλήθηκε 2-1 της Μίλαν με απίστευτη ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στέρησε από τους ροσονέρι την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή.

Βόμβα μεγατόνων έριξε η Σπέτσια στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Serie A. Η ομάδα των Δημήτρη Νικολάου και Ντανιέλε Βέρντε βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από το γκολ του Ραφαέλ Λεάο, όμως στο δεύτερο έκαναν μία επική ανατροπή απέναντι στην Μίλαν, με τον Κέβιν Αγουδέλο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 64ο λεπτό και τον Εμάνουελ Γκιάσι να χαρίζει το τρίποντο στους ακουιλότι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς είχε τρελή εξέλιξη και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους "πήρε φωτιά", με πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους. Στο 45ο λεπτό ο Ερναντέζ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Λεάο σε ανατροπή του από τον Προβεντέλ) και στο 45+1' ο Λεάο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους αξιοποιώντας βαθιά μπαλιά και νικώντας με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Προβεντέλ.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η Σπέτσια έκανε μία ασύλληπτη ανατροπή, που θα μείνει στη μνήμη των φίλων του Καμπιονάτο για πολύ καιρό. Στο 64ο λεπτό ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε, βγήκε από τα αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Αγουδέλο να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελεί τον Μενιάν για το 1-1.

Το γκολ αυτό οδήγησε μάλιστα το παιχνίδι σε μία συγκλονιστική εξέλιξη, με την Μίλαν να πιέζει στο φινάλε και να βρίσκει το χρυσό γκολ στο 90+2 με τον Μεσίας αλλά τον διαιτητή να μην το μετράει αφού δευτερόλεπτα πριν έδωσε φάουλ υπέρ των Μιλανέζων σε αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Ρέμπιτς, χωρίς να αφήσει το πλεονέκτημα όπως θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει.

Στη συνέχεια ο κίπερ της Σπέτσια, Προβεντέλ, σταμάτησε δις τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με εντυπωσιακές επεμβάσεις (πρώτα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουηδού φορ κα έπειτα σε κεφαλιά του μετά από χτύπηα κόρνερ), για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος των φιλοξενουμένων και το δράμα των Μιλανέζων στο 90+6'.

Τότε που ο Κοβαλένκο βρήκε με διαγώνια μπαλιά τον Γκιάσι και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μενιάν, για να χαρίσει ένα τρίποντο-χρυσάφι στην προσπάθεια των νεοφώτιστων για παραμονή (είναι πλέον στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού) και να κρατάει την Μίλαν στο -2 από την πρωτοπόρο Ίντερ και με ματς παραπάνω έναντι της συμπολίτισσάς της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σπέτσια μετράει νίκες στις ισάριθμες τελευταίες εξορμήσεις της για την Serie A αφού είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες στις έδρες των Τζένοα και Νάπολι, ενώ η Μίλαν από την πλευρά της γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από τρεις διαδοχικές νίκες, που ήταν και πρώτη της απώλεια για το 2022.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Φλορέντσι (70' Καλάμπρια), Καλούλου, Γκάμπια, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Μπακαγιόκο, Σαλεμάκερς (57' Μεσίας), Ντίαθ (70' Ζιρού), Λεάο (84' Ρέμπιτς), Ιμπραχίμοβιτς

ΣΠΕΤΣΙΑ: Προβεντέλ, Αμιάν, Έρλικ, Νικολάου, Ρέκα (76' Φέρερ), Ματζόρε (79' Κοβαλένκο), Κίβιορ, Μπαστόνι, Γκιάσι, Μανάι (58' Αγουδέλο), Βέρντε

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαλερνιτάνα - Λάτσιο 0-3

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-2

Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-0

Σασουόλο - Βερόνα 2-4

Βενέτσια - Έμπολι 1-1

Ρόμα - Κάλιαρι 1-0

Αταλάντα - Ίντερ 0-0

Μπολόνια - Νάπολι 0-2

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ