SERIE A

Μίλαν - Σαμπντόρια 1-0: Με τον 100άρη Λεάο πάτησε κορυφή

Ο Λεάο πανηγυρίζει στο Μίλαν - Σπέτσια
Ο Λεάο πανηγυρίζει στο Μίλαν - Σπέτσια © 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Μίλαν επικράτησε στο Σαν Σίρο 1-0 της Σαμπντόρια για την 25η αγωνιστική της Serie A, με τον Ραφαέλ Λεάο να χαρίζει στους "ροσονέρι" τη νίκη-κορυφής στο 100ό παιχνίδι του με την ομάδα.

Η Μίλαν το μεσημέρι της Κυριακής (13/2) πανηγύρισε απέναντι στη Σαμπντόρια το τρίποντο που την ανέβασε στην κορυφή της Serie A, επικρατώντας ένα 1-0, χάρη στο γκολ του Ραφαέλ Λεάο από το πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Πορτογάλου. Ο 22χρονος, ο οποίος κόντρα στη Σαμπντόρια έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα των "ροσονέρι" ήταν κι εκείνος που πέτυχε το "χρυσό" γκολ για την ομάδα του.

Με μία μακρινή μπαλιά ο Μενιάν βρήκε τον Λεάο, ο οποίος έκανε το κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ-α-τετ με τον Φαλκόνε, γράφοντας το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Μίλαν: Μενιάν, Φλορέντσι (89' Καλουλού), Τομόρι, Ρομανιόλι, Καλάμπρια, Τονάλι, Μπενασέρ (75' Κρούνιτς), Μεσίας, Ντίαθ (57' Κεσιέ), Λεάο (57' Ρέμπιτς), Ζιρού.

Σαμπντόρια: Φαλκόνε, Μούρου (53' Αουτζέλο), Κόλεϊ, Μανιάνι, Μπερεζίνσκι, Θόρσμπι (53' Έκνταλ), Ρινκόν (73' Κουαλιαρέλα), Καντρέβα (85' Κρούνιτς), Κόντι (53' Βιέιρα), Σένσι, Καπούτο

Η Βερόνα έφτασε σε θρίαμβο 4-0 επί της Ουντινέζε, με τον Πάνο Ρέτσο να μπαίνει ως αλλαγή στο 83ο λεπτό για τη δεύτερη συμμετοχή του στον ιταλικό σύλλογο. Η Κάλιαρι έσωσε τον εκτός έδρας βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι στην Έμπολι, χάρη σε γκολ του Λεονάρντο Παβολέτι στο 84', με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να γίνεται αλλαγή στο 59' και τον Χρήστο Κουρφαλίδη να μένει στον πάγκο των Σαρδήνιων.


Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λάτσιο - Μπολόνια 3-0

Νάπολι - Ίντερ 1-1

Τορίνο - Βενέτσια 1-2

Τζένοα - Σαλερνιτάνα 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ