ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Ψάχνει από τώρα τον εκλεκτό για τον πάγκο, στη θέση του Πιόλι

Ο προπονητής της Μίλαν, Στεφάνο Πιόλι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ίντερ για τα ημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 10 Μαΐου 2023
Ο προπονητής της Μίλαν, Στεφάνο Πιόλι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ίντερ για τα ημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 © 2023/ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Μίλαν έχει άρχισει άσχημα τη σεζόν σε Ιταλία και Ευρώπη και ο Στέφανο Πιόλι μετράει αντίστροφα για να περάσει την πόρτα της εξόδου, με τη διοίκηση των ροσονέρι να έχει έτοιμη ήδη τη λίστα των υποψηφίων διαδόχων του στο φινάλε της σεζόν.

Φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου και η Μίλαν μοιάζει να έχει χάσει το δρόμο της και να βαδίζει δίχως μπούσουλα, με την ομάδα του Μιλάνου να βρίσκεται ήδη στο -6 από την πρωτοπόρο και συμπολίτισσα Ίντερ στην βαθμολογία της Serie A και να απειλείται να αποχαιρετήσει την Ευρώπη από τον Δεκέμβριο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο καλές σχέσεις που φαίνεται να έχει ο Στέφανο Πιόλι με τα βαριά χαρτιά της ομάδας αλλά και το γεγονός πως η ομάδα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες του κόσμου της, έχουν δημιουργήσει μία άσχημη ατμόσφαιρα πάνω από το Μιλανέλο και εκείνος που θα "πληρώσει το μάρμαρο" είναι ο προπονητής.

Στην αρχή της σεζόν όλοι υπέθεταν πως το διαζύγιο θα ερχόταν στο φινάλε της σεζόν αν οι ροσονέρι έμεναν χωρίς τρόπαιο όμως τώρα η αποχώρηση του Πιόλι μοιάζει με μονόδρομο, με τις 15 ήττες που έχουν υποστεί οι διάβολοι μέσα στο 2023 να έχουν κάνει τους διοικούντες τον σύλλογο να ψάχνουν ήδη για τον ιδανικό αντικαταστάτη του.

Όσο για τα ονόματα, αυτά είναι αρκετά, με την "Sportmediaset" να αναφέρει με δημοσίευμά της την Τετάρτη (29/11) τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες. Φυσικά, το όνομα του Αντόνιο Κόντε ξεχωρίζει, με τον Ιταλό να είναι άνεργος εδώ και καιρό, και πολλούς να θεωρούν πως μετά από τις Γιουβέντους, Ίντερ και εθνική Ιταλίας πρέπει να αποδεχτεί ακόμη μία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας την Μίλαν.

Πέρα από τον Κόντε, στους ροσονέρι αρέσουν επίσης οι Βιτσέντσο Ιταλιάνο και Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι που εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους σε Φιορεντίνα και Μπράιτον αντίστοιχα, με αμφότερες όμως τις περιπτώσεις να είναι δύσκολες αφού θα πρέπει να δοθούν χρήματα στις ομάδες τους για να ανάψουν το πράσινο φως για την αποδέσμευσή τους.

Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει ότι πέρα από την παραπάνω τριάδα, υπάρχουν τρεις ακόμη προπονητές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα, έστω και αν έχουν λιγότερες πιθανότητες. Ο λόγος για τον Τιάγκο Μότα της Μπολόνια, τον Ραφαέλε Παλαντίνο της Μόντσα και τον Φραντσέσκο Φαριόλι της Νις, με το εν λόγω μέσο να αναφέρει πως το ιδανικό για τους ανθρώπους της Μίλαν είναι να δώσουν τα ηνία της ομάδας σε έναν Ιταλό, νέο και ανερχόμενο προπονητή.

Σημείωνεται πως μετά την εντός έδρας ήττα (1-3) από την Ντόρτμουντ που σχεδόν εκτροχίασε την Μίλαν από τα νοκ-άουτ ματς του Champions League, ακούστηκε το όνομα του Αντρέι Σεβτσένκο για το ρόλο του υπηρεσιακού μέχρι το φινάλε της σεζόν, με το προφίλ του Ουκρανού να μην πείθει όμως απόλυτα τη διοίκηση και τον Στέφανο Πιόλι να μένει στη θέση του. Μέχρι... νεοτέρας.

TAGS ΜΙΛΑΝ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ