CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3: Οι Βεστφαλοί άλωσαν το Σαν Σίρο και έκλεισαν θέση στους "16"

Dortmund's Jamie Bynoe-Gittens celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group F soccer match between AC Milan and Borussia Dortmund at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Nov. 28, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο Μπάινο Γκίτενς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μίλαν @ 2023 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ θριάμβευσε στο Σαν Σίρο επικρατώντας 3-1 της Μίλαν και τσέκαρε από σήμερα το εισιτήριο για τους "16" ενώ θέλει απλά μια ισοπαλία με την Παρί για τη νίκη. Σε δύσκολη θέση οι ροσονέρι.

Η Ντόρτμουντ άλωσε το Σαν Σίρο με τριάρα, επικρατώντας 3-1 της Μίλαν και τσέκαρε το εισιτήριο για την πρόκριση στους "16" του Champions League και θα παίξει την επόμενη αγωνιστική με την Παρί για την πρωτιά, θέλοντας απλά μια ισοπαλία στην έδρα της.

Αντίθετα οι ροσονέρι έμειναν στους πέντε και θα κυνηγήσουν την τελευταία αγωνιστική το δεύτερο εισιτήριο με την τύχη να μην είναι με το μέρος της. Στην τελευταία στροφή παίζουν στην Αγγλία με τη Νιούκαστλ και θέλουν νίκη τους, αλλά και ήττα της Παρί για να προκριθούν στους "16".

Το ματς

Οι ροσονέρι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο έξι, όταν κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Χούμελς. Ο Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση και ο Κόμπελ τον σταμάτησε.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ να κερδίσει πέναλτι για μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Μπάινο-Γκίτενς. Ο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, παρότι ο Μενιάν έπεσε σωστά.

Πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, η Μίλαν απάντησε με τον Τσουκουέζε στο 37ο λεπτό, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που μπόρεσαν να σκοράρουν και μάλιστα δις. Αρχικά στο 59' μετά από υπέροχη εναλλαγή της μπάλας με την οποία εξέθεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, ο Μπάινο-Γκίτενς σκόραρε μετά από ασίστ του Σάμπιτσερ.

Το τρίτο γκολ των Γερμανών πέτυχε ο Καρίμ Αντεγέμι δέκα λεπτά μετά, μετά από πάσα του Ρόις. Ο 21χρονος φορ απέφυγε έναν αντίπαλο και με ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όταν ο Μενιάν δεν μπόρεσε να σώσει ούτε σε δεύτερο χρόνο το ματς.

Στο φινάλε οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι. Αρχικά ο Γιόβιτς με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι στο 85' και τρία λεπτά ήταν η σειρά του Φίλκρουγκ με δυνατό σουτ να τραντάξει το δοκάρι του Μενιάν.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τιαό (53' λ. τρ. Κρούνιτς), Τομόρι, Ερναντέζ, Λόφτους-Τσικ, Αντλί (77' Γιόβιτς), Ρέιντερς, Τσουκουέζε (77' Τραορέ), Πούλισικ, Ζιρού.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ (55' λ. τρ. Οζκάν), Μπενσεμπαϊνί, Τσαν, Σάμπιτσερ, Ρόις (79' λ. τρ. Μπραντ), Μάλεν (55' Αντεγέμι), Γκίτενς (66' Βολφ), Φίλκρουγκ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

  • Παρί - Νιούκαστλ 1-1 (24' Ίσακ - 90+7' Εμπαπέ)
  • Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινο Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Μίλαν - Νιούκαστλ 0-0
  • Παρί - Ντόρτμουντ 2-0 (49' πέν. Εμπαπέ, 58' Χακιμί)
  • Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
  • Νιούκαστλ - Παρί 4-1 (17' Αλμιρόν, 39' Μπερν, 50' Λονγκστάφ, 90+1' Σχαρ - 56' Ερνταντέζ)
  • Παρί - Μίλαν 3-0 (32' Εμπαπέ, 53' Κολό Μουανί, 89' Λι)
  • Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ 0-1 (45' Νμέτσα)
  • Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0 (26' Φίλκρουγκ, 79' Μπραντ)
  • Μίλαν - Παρί 2-1 (12' Λεάο, 50' Ζιρού / 9' Σκρίνιαρ)
  • Παρί - Νιούκαστλ 1-1 (24' Ίσακ - 90+7' Εμπαπέ)
  • Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινο Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)
  • 13/12 22:00 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 13/12 22:00 Νιούκαστλ - Μίλαν
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΙΛΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ