ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία, επίσημα στη RedBird με μικρομέτοχο τον Λεμπρόν

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ουντινέζε στην πρεμιέρα της Serie A 2022/23
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ουντινέζε © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν πέρασε και τυπικά στα χέρια της αμερικανικής φίρμας RedBird, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Ιούνιο. Στο μετοχικό σχήμα αναμένεται να μπει ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Drake, μέσω εταιριών τους.

Η ανακοίνωση της 1ης Ιουνίου έκανε λόγο για ολοκλήρωση του deal πριν από τον Σεπτέμβριο και η υπόσχεση τηρήθηκε. Η Μίλαν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διευθετήθηκαν κι οι τελικές λεπτομέρειες, με συνέπεια μεγαλομέτοχος από την 31η Αυγούστου του 2022 να είναι η RedBird Capital Partners.

Η συμφωνία με την Elliott Advisors UK Limited, την επενδυτική φίρμα η οποία εδρεύει επίσης στη Νέα Υόρκη, για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών ανέρχεται σε 1.200.000.000 ευρώ, όπως επαναλαμβάνεται στη νέα ανακοίνωση των "ροσονέρι". Δεν διευκρινίζεται πάντως αυτό που είχε διατυπωθεί στην προηγούμενη ανακοίνωση, ότι η Elliott θα διατηρηθεί σε ρόλο μικρομετόχου και με θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Αντιθέτως, αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα η συμμετοχή δύο εταιριών ακόμη στο μετοχικό σχήμα, αμφότερες από τις ΗΠΑ. Η μία είναι η Yankee Global Enterprises, μητρική των Νιου Γιορκ Γιάνκις, η οποία στο ποδόσφαιρο κατέχει το 20% της Νιου Γιορκ Σίτι. Η δεύτερη είναι η επενδυτική εταιρεία Main Street Advisors, η οποία εδρεύει στο Λος Άντζελες και στην οποία επενδυτές είναι μεταξύ άλλων ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο διάσημος τραγουδιστής Drake.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς έχει μετοχική σχέση και με τη Λίβερπουλ (και στους Μπόστον Ρεντ Σοξ), δια μέσω της SpringHill, στην οποία έχει μερίδιο η RedBird.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ