ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Ο Πιόλι αποθέωσε το πνεύμα νικητή του Ιμπραχίμοβιτς

Μίλαν: Ο Πιόλι αποθέωσε το πνεύμα νικητή του Ιμπραχίμοβιτς
LAPRESSE VIA AP

Ο Στέφανο Πιόλι κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα "τι κάνει μία ομάδα να έχει πνεύμα νικητή" και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την παρουσία του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το τελευταίο διάστημα.

Συνέντευξη στον Πασκουάλε Γκραβίνα μέσω Instagram έδωσε ο Στέφανο Πιόλι, με τον τεχνικό της Μίλαν να φροντίζει να παρουσιάζει μία εικόνα της ομάδας που έχει πνεύμα νικητή:

"Ο σύλλογος θα πρέπει να έχει γερά θεμέλια, να είναι οργανωμένη και ενωμένη, με τον προπονητή να είναι έτοιμος πάντα να βρίσκει λύσεις και να μη δημιουργεί προβλήματα.

Μία ομάδα θα πρέπει να έχει σημαντική αξία αλλά πάνω από όλα χαρακτήρα. Οι ομάδες με πνεύμα νικητή είναι με παίκτες που δεν είναι εύκολο να προπονηθούν αλλά έτοιμοι να βγουν μπροστά και να πάρουν μέρος.

Προφανώς, καλείσαι σε αυτή την περίπτωση να έχεις έναν προπονητή που να είναι ικανό να ελέγχει τα αποδυτήρια. Νομίζω ότι χρειάζονται όλα αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσεις μία νοοτροπία νικητή σε μία ομάδα", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των ροσονέρι, για να αναφερθεί κατόπιν στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Μίλαν: Ο Πιόλι αποθέωσε το πνεύμα νικητή του Ιμπραχίμοβιτς
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

"Μίλησα πρόσφατα στον Ιμπραχίμοβιτς, τα πηγαίνει καλά. Πιστεύω ότι το ταλέντο είναι ένά έμφυτο προσόν και δεν είναι δύσκολο για μένα να το εντοπίσω, όμως το ταλέντο μπορεί να δουλευτεί και να βελτιωθεί.

Χρησιμοποιώ το παράδειγμα του Ρότζερ Φέντερερ, καθώς γεννήθηκε με ταλέντο, αλλά δούλεψε συνεχώς κάθε ημέρα για να γίνει πιθανότατα ο καλύτερος τενίστας που έχει βγει ποτέ.

Έχουμε δει επίσης σπουδαία φυσικά ταλέντα να πηγαίνουν χαμένα, πιθανότατα επειδή δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες και να δουλέψουν σκληρά. Προπονούσα τον Μίροσλαβ Κλόζε, τον παίκτη που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακόμα και ο Ίμπρα μου λέει πως ο μοναδικός στόχος του κάθε ημέρα είναι να βελτιώνει την απόδοσή του και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του μεγάλου αθλητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Μπαλοτέλι αποκάλυψε τι ήταν αυτό που χάλασε τη συμφωνία του με την Γιουβέντους
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ