ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Κάνει πίσω για Λοπετέγκι, μάχη μεταξύ πολλών προπονητών για τη θέση του Πιόλι

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της Γουλβς, σε ματς της Premier League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 22 Ιανουαρίου 2023
Ο Τζούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της Γουλβς, σε ματς της Premier League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 22 Ιανουαρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Το αβαντάζ που είχε αποκτήσει ο Τζούλεν Λοπετέγκι για τη θέση του προπονητή της Μίλαν εξαφανίστηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών, με τους ροσονέρι να ανοίγουν ξανά το... κάστινγκ για να βρουν τον ιδανικό διάδοχο του Στέφανο Πιόλι.

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι εμφανίζοταν τις προηγούμενες ημέρες ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν τον Στέφανο Πιόλι, όμως όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο χαρτί "κάηκε".

Αιτία οι έντονες -και συντονισμένες- αντιδράσεις από πλευράς οπαδών των ροσονέρι, οργανωμένων και μη (χαρακτηριστικό παράδειγμα το hashtag #nopetegui που έγινε δημοφιλές στο Twitter αλλά και η συγκέντρωση διαδικτυακών υπογραφών που ξεπέρασαν τις 10.000 και ζητούσαν την ακύρωση του deal), με τον Ισπανό πρώην τεχνικό των Σεβίλλη και Ρεάλ να βγαίνει σιγά σιγά από το κάδρο και το κάστινγκ να αρχίζει από την... αρχή.

Ο Αντόνιο Κόντε είναι ο προπονητής που ονειρεύεται μεγάλη μάζα του κόσμου της Μίλαν, με τους διοικούντες τον σύλλογο να έχουν πάντως μία μεγάλη λίστα μέσα από την οποία ψάχνουν τον κατάλληλο, με τα ονόματα να είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Οι εναλλακτικές του Λοπετέγκι είναι οι Πάουλο Φονσέκα (Λιλ), Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι (έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την Μπράιτον), Μαρκ Φαν Μπόμελ (Άντβερπ) και Ντομένικο Τεντέσκο (εθνική Βελγίου), ενώ όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", υπάρχουν ακόμη δύο προπονητές που βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν.

Ο ένας είναι ο Τιάγκο Μότα που κοντεύει να βγάλει στο Champions League την Μπολόνια μέσω της 4ης θέσης στην Serie A ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους για αντικαταστάτης του Αλέγκρι, ενώ στα υπόψη είναι και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στην Πόρτο μετά από την επικράτηση του Αντρέ Βίλας-Μπόας (έναντι του Πίντο Ντα Κόστα) στις προεδρικές εκλογές των δράκων.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ