ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μίετσελ: "Θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ"

Μίετσελ: "Θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ"
Μιετσελ

Ο Μάρτσιν Μίετσελ τόνισε πως θα ήθελε να γυρίσει κάποια ημέρα στον ΠΑΟΚ

Ο Πολωνός επιθετικός μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τη νέα εκπομπή «Κολλημένοι με την μπάλα» (καθημερινά 12.00-13.00) για πρώτη φορά από τότε που πήρε τη μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ στην Μπόχουμ δείχνοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει για πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του.
Αρχικά ο Μίετσελ αναφέρθηκε στην ισοπαλία με 3-3 της Μπόχουμ με τη Νυρεμβέργη λέγοντας: « Από τη μία χαίρομαι επειδή επέστρεψα από έναν τραυματισμό, κέρδισα την εμπιστοσύνη του προπονητή, με χρησιμοποίησε στη βασική 11άδα και πέτυχα το πρώτο μου φετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως χάσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς στην έδρας μας, παραχωρώντας ισοπαλία στη Νυρεμβέργη», επισήμανε.

Τι διαφορές διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεταξύ ελληνικού και γερμανικού πρωταθλήματος; « Στη Γερμανία γίνεται πιο σκληρή και μεθοδική δουλειά. Οι ομάδες τρέχουν και παλεύουν κάθε παιχνίδια για 90'. Ρίχνεται μεγαλύτερο βάρος στην τακτική και υπάρχει περισσότερο τρέξιμο και πίεση. Ο Ζοέλ Επαλέ, μου είχε πει ότι όταν είχε πρωτοέρθει στη Γερμανία, είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί σε γρήγορο ρυθμό των αγώνων. Έπαιζε 60' και μετά δεν είχε δυνάμεις για να βγάλει το υπόλοιπο παιχνίδι».

Ο Πολωνός επιθετικός μαθαίνει μέσω ίντερνετ, αλλά και κάποιων φίλων τα νέα του ΠΑΟΚ με τον ίδιο να δηλώνει πως:

« Και βέβαια παρακολουθώ τα νέα του ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν έχω βάλει δορυφορική τηλεόραση για να βλέπω τα ματς από την Ελλάδα, αλλά ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά για τα νέα του ΠΑΟΚ μέσα από το ίντερνετ. Είναι φυσιολογικό μετά από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, να έχω πολλούς φίλους. Ακόμη έχω τακτική επαφή με τον Ντάνι Φερνάντεζ, με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και άλλους πρώην συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ. Μαθαίνω νέα για την ομάδα και από αυτούς. Περιμένω να γίνει κάποια διακοπή στο πρωτάθλημα της Γερμανίας για να βρω χρόνο να έρθω να δω τους φίλους στη Θεσσαλονίκη και να παρακολουθήσω και κάποιο ματς του ΠΑΟΚ. Μακάρι να είναι κάποιο ντέρμπι για να βρεθώ στην φοβερή ατμόσφαιρα της γεμάτης Τούμπας».

Σε ερώτηση για τον Θοδωρή Ζαγοράκη εξήγησε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ τονίζοντας: « Ο Ζαγοράκης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Έχει όμως πολύ δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα χρειάζονταν πολλές αλλαγές. Έφερε πολλούς παίκτες στην ομάδα, άλλαξε προπονητή και πήρε τον Σάντος, έβαλε τάξη στα οικονομικά.

Ο Ζαγοράκης έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια, αγωνίστηκε στην Αγγλία και την Ιταλία αποκτώντας διαφορετική νοοτροπία και ήταν επί σειρά ετών αρχηγός στην Εθνική. Ξέρει καλά το ποδόσφαιρο και τι πρέπει να αλλάξει, είναι σωστός επαγγελματίας, αλλά χρειάζεται χρόνο.Χρειάζονται όμως κι άλλες αλλαγές. Μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έπαιξε δύο εκτός έδρας ματς και τα έχασε και τα δύο, όπως περίπου χάναμε και πέρυσι. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η νοοτροπία όταν η ομάδα αγωνίζεται μακριά από την Τούμπα πρέπει να αλλάξει. Μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω, όταν αρχίσει να παίζει το ίδιο καλά και μακριά από την έδρα του



».

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ κάνει τόσο μεγάλη διαφορά τελικά; Η απάντηση του Μίετσελ στην ερώτηση αυτή ήταν: « Βέβαια! Με τον κόσμο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα. Μου λείπει η ατμόσφαιρα της Τούμπας και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Εδώ στη Γερμανία οι φίλαθλοι είναι διαφορετικοί, όπως και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Μπορεί να είχαμε 30.000 κόσμο στα ματς μας στη Μπόχουμ και να παίξουμε μπροστά σε 80.000 κόσμο όταν αντιμετωπίσουμε την Ντόρτμουντ, όμως είναι διαφορετικοί οι φίλαθλοι».

Σε ερώτηση αν ο Ζαγοράκης είχε αναλάβει νωρίτερα τον ΠΑΟΚ, θα έμενε; Η απάντηση του Μίετσελ δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όπως αποκάλυψε: « Με το Ζαγοράκη είχαμε μιλήσει πολλές φορές από όταν ήμασταν ακόμη συμπαίκτες. Μου ζητούσε να κάνω υπομονή και να περιμένω. Μου είχε πει ότι σκέφτονταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να γίνει πρόεδρος όμως δεν είχε ξεκαθαρίσει το πράγμα. Περίμενα, περίμενα, αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν επιστρέψω στην Πολωνία το καλοκαίρι, καθώς η γυναίκα μου ήταν έτοιμη να γεννήσει».

Όπως τόνισε πάντως κλείνοντας: « Πολλοί παίκτες που αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν στον ΠΑΟΚ, επιστρέφουν για να κλείσουν την καριέρα τους στην ομάδα. Ίσως λοιπόν και εγώ επιστρέψω του χρόνου! Ή σε δύο χρόνια. Ποιος ξέρει; Αλλά αν δεν επιστρέψω ως ποδοσφαιριστής σίγουρα θα επιστρέψω κάποια στιγμή ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Και παρότι ο Μίετσελ είναι επαγγελματίας, δεν έκρυψε στον «αέρα» ότι δε θα έρχονταν ποτέ στη Θεσσαλονίκη για να παίξει στον Άρη λεγοντας: « Δεν θα δεχόμουν πρόταση του Άρη. Καλύτερα να γύριζα να παίξω στην Πολωνία...», είπε χαμογελώντας στο κλείσιμο.
















TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ