ΣΚΩΤΙΑ

Μία ομάδα, μία λατρεία

Μία ομάδα, μία λατρεία

Η επιλογή της Ρεϊντζερς ως ομάδας στην Σκωτία δεν αποτελεί... δύσκολη υπόθεση για ένα σύλλογο που κρίνεται ως ο πλέον επιτυχημένος στην χώρα.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι αυτές που οδηγούν πολλές φορές και στην επιλογή της ομάδας στην Γλασκώβη ανάμεσα στις δύο κορυφαίες της χώρας.

Παραδοσιακά λοιπόν οι προτεστάντες αντιπροσωπεύουν την Ρεϊντζερς και οι καθολικοί τη Σέλτικ που αποτελούν και ενα από τα πιο "καυτά" ντέρμπι στον κόσμο.

Οι οικογενειακές καταβολές λοιπόν είναι ένας από τους βασικούς λόγους που καλλιέργησαν συναισθήματα υπέρ των "Τζερς" και είχαν ως αποτέλεσμα στο σπίτι η πρώτη αθλητική φανέλα να είναι αυτή της Ρεϊντζερς από μικρή ηλικία.

Ταυτόχρονα όμως υπήρξαν και άλλες σημαντικές αιτίες που κάνουν κάποιον να γίνει φίλαθλος της Ρεϊντζερς.

Οι φίλαθλοι της ομάδας δημιουργούν μία "καυτή"ατμόσφαιρα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στο "Αϊμπροξ" ενώ την ακολουθούν πιστά και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της σε κάθε άκρη της Ευρώπης.

Η πρώτη εμπειρία από την έδρα της Ρεϊντζερς πριν από 15 περίπου χρόνια ήταν εξαιρετική. Σε ένα υπέροχο στάδιο που προσφέρει όλες τις ανέσεις στον θεατή, τα συνθήματα υπέρ της ομάδας δονούν την ατμόσφαιρα και δεν αφήνουν περιθώριο και στον νεότερο οπαδό της, παρά να συμμετέχει στις εκδηλώσεις υπέρ της ομάδας του.

Πρόκειται για τον ιστορικότερο και πλέον επιτυχημένο σύλλογο της Σκωτίας.Η Ρεϊντζερς ιδρύθηκε το 1873 και μέχρι σήμερα είναι η ομάδα με την πιο πλούσια τροπαιοθήκη την οποία θα ζήλευε κάθε άλλος σύλλογος στον κόσμο.

Μετράει 53 πρωταθλήματα Σκωτίας, 32 Κύπελλα, 24 Λιγκ Καπ αλλά και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, αριθμός τροπαίων που δεν έχει ανάλογο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.


Παράλληλα όμως και τα χρώματα(μπλε-άσπρο) βρίσκονται πιο κοντά σε αυτά μίας χώρας της Μεγάλης Βρετανίας, αντιπροσωπεύοντας τη Σκωτία, κάτι που δεν συμβαίνει με την άλλη όχθη του ποταμού.

Στην Ρεϊντζερς έχουν αγωνιστεί μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κάνοντας την ακόμη πιο γνωστή και αξιοσέβαστη σε όλο τον κόσμο.

Ο Δανός Λάουντρουπ, ο Ουκρανός Μιχαϊλιτσένκο αλλά και ο Αργεντινός Κανίγια είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα των "αστεριών" που έλαμψαν στον ουρανό του "Αϊμπροξ" στο παρελθόν και βοήθησαν την ομάδα να αποδώσει επιθετικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους της.

Η Ρεϊντζερς διαθέτει πιστούς οπαδούς, όχι μόνο στην Σκωτία αλλά σε κάθε άκρη της υφήλιου και είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους επώνυμους φίλους της, ο Σον Κόνερι, διέθεσε και το δικό του τζετ για να βοηθήσει τον σύλλογο να ολοκληρώσει μία μεταγραφή.

Αυτή του Σωτήρη Κυργιάκου όπου ο "007" έστειλε το τζετ του στην Αθήνα και έτσι ο "Sotis" 'έγινε κάτοικος του "Αϊμπροξ".

Το καπέλο " Champions of Britain" που από μικρή ηλικία έχει αποκτηθεί, δείχνει ένα σύλλογο φιλόδοξο που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στο "νησί" και όχι μόνο στην επικράτεια της Σκωτίας.

"Follow follow, we will follow Rangers,Everywhere, anywhere" όπως λέει και το σύνθημα...

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ