VIRAL

Μέσι - Ρονάλντο - Μπενζεμά: Το κοινό μυστικό στη διατροφή των κορυφαίων

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονείται
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονείται INSTAGRAM / @CRISTIANO

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Καρίμ Μπενζεμά ακολουθούν πιστά την αυστηρή τους δίαιτα, με τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές να έχουν από ένα κοινό μυστικό στη διατροφή τους. Αυτό είναι τα φύκια.

Ο πρωταθλητισμός και η κορυφή απαιτούν θυσίες. Όλοι γνωρίζουν την προσήλωση, την προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή που χρειάζεται να έχει κανείς προκειμένου να επιτύχει σε οποιονδήποτε τομέα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Για να παραμείνει ένας ποδοσφαιριστής για χρόνια στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή έχει σίγουρα αφιερώσει ατελείωτες ώρες στην προπόνηση και τη γυμναστική του, έχει στερηθεί πράγματα και έχει ακολουθεί πιστά, σαν στρατιώτης, το πρόγραμμα διατροφής τους.

Η δίαιτα που ακολουθούν οι αθλητές είναι αυστηρή, ενώ υπάρχει ένα κοινό μυστικό στις διατροφές τριών κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονείται
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονείται INSTAGRAM / @CRISTIANO

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά έχουν στη δίαιτά τους φύκια, τα οποία παρέχουν επτά φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά.

Τα φαγώσιμα φύκια περιέχουν επίσης, διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα φυτική πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά, διάφορες ποσότητες βιταμινών A, B1, B2, C, D, K και E), καθώς και μέταλλα όπως σίδηρος, μαγνήσιο και κάλιο.

Ο Αλμπέρτο Μαστροματέο, γνωστός σεφ που ετοιμάζει προγράμματα διατροφής για πολλούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Μπενζεμά, ανέφερε πως σχεδόν σε όλα του τα πιάτα βάζει σπιρουλίνα και χλωρέλλα.

Η χλωρέλλα είναι ένα φύκι του γλυκού νερού με 60% πρωτεΐνη, που βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης, στον καθαρισμό του αίματος, στην πρόληψη της αναιμίας και στην αποφυγή φλεγμονών.

TAGS VIRAL ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ