ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: "Πηγαίνω στην Ίντερ Μαϊάμι, γιατί δεν γυρίζω στην Μπαρτσελόνα"

Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ολλανδία
Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ολλανδία 2022 AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ομάδα του θα είναι η Ίντερ Μαϊάμι, με κοινή συνέντευξη που παραχώρησε από το Παρίσι στην Mundo Deportivo και στη Sport.

Ο Λιονέλ Μέσι το ανακοίνωσε, είναι γεγονός. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποφάσισε να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στην αμερικανική ήπειρο. Η Ίντερ Μαϊάμι είναι ο τρίτος σταθμός στη διασυλλογική καριέρα του, έπειτα από την Μπαρτσελόνα και την Παρί.

Ο 35χρονος πρωταθλητής κόσμου παραχώρησε από κοινού συνέντευξη στις δύο κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης, στην Mundo Deportivo και στη Sport, στις οποίες εξήγησε τους λόγους της απόφασής του.

Για την απόφασή του να μην επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα

"Πραγματικά ήθελα, ήμουν ενθουσιασμένος που θα μπορούσα να επιστρέψω, όμως από την άλλη, έχοντας βιώσει όσα βίωσα και με την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να βρεθώ ξανά σε ίδια κατάσταση, δηλαδή να περιμένω να δω τι θα συνέβαινε και άφηνα το μέλλον μου στα χέρια άλλων", δήλωσε μεταξύ άλλων.

"Ήθελα να πάρω την απόφαση μόνος μου, να σκεφτώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου. Αν και άκουσα ότι η La Liga αποδέχθηκε τα πάντα και ότι όλα ήταν εντάξει για να επιστρέψω, υπήρχαν ακόμη πολλά πράγματα για να γίνουν. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν μισθούς και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό ή να αποκτήσω εγώ κάτι που προέκυψε από τέτοιες πράξεις. Με είχαν κατηγορήσει ήδη για πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια στην καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και είχα κουραστεί ήδη, με συνέπεια να μην θέλω να τα περάσω ξανά.

Όταν έφυγα, η La Liga είχε επίσης αποδεχθεί το συμβόλαιό μου, όμως στο τέλος δεν μπορούσε να γίνει. Οπότε φοβόμουν ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει ξανά. Τότε είχα έρθει εδώ στο Παρίσι, έμενα σε ξενοδοχείο για πολύ καιρό με την οικογένειά μου, με τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο κι εγώ να είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο.

Τώρα ήθελα να πάρω τη δική μου απόφαση και γι' αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Αν και θα μου άρεσε, δεν μπορούσα. Είμαι επίσης σε μία φάση που θέλω να βγω από τη σφαίρα μου λίγο, να σκεφτώ για την οικογένειά μου. Όπως έλεγα, πέρασα δύο χρόνια που σε οικογενειακό επίπεδο δεν μου άρεσαν. Είχα έναν φανταστικό μήνα για μένα, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως εκτός αυτού, ήταν δύσκολη περίοδος για μένα.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφασή μου είχε το να αποφασίσω εγώ και να μην χρειαστεί να περιμένω πάλι και να συμβεί το ίδιο πράγμα που μου είχε συμβεί. Όπως είπα, έχοντας πετύχει τα πάντα, ήθελα να ψάξω για κάτι άλλο, να έχω ηρεμία στο μυαλό μου".

"Άκουσα σχεδόν όλα όσα ειπώθηκαν, όσα έβγαιναν, όσα είπε ο Τσάβι. Λίγο απ' όλα όσα λέχθηκαν πρόσφατα. Η La Liga έδωσε το ΟΚ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η απόφαση είναι δική μου, επειδή λείπουν πολλά πράγματα και το καλοκαίρι είναι μακρύ. Δεν θέλω να περάσω τα ίδια. Προτιμώ να πάρω μια απόφαση νωρίτερα για να το τελειώνω και να είμαι ήρεμος και να σκέφτομαι τις διακοπές μου και το μέλλον μου. Ήδη προγραμματίζω για πράγματα που ξέρω ότι είναι εφικτά".

Για το οικονομικό σκέλος

"Η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ή εμπόδιο για μένα. Ποτέ δεν μιλήσαμε καθόλου για το συμβόλαιο. Έγινε μια πρόταση, αλλά ποτέ επίσημη, γραπτή, με υπογραφή, επειδή ακόμη δεν υπήρχε κάτι και δεν γνωρίζαμε αν θα ήταν εφικτό να υπάρξει ή όχι. Υπήρξε η πρόθεση, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε κάτι, επίσημα δεν μιλήσαμε για λεφτά. Αν ήταν ζήτημα χρημάτων, θα πήγαινα στη Σαουδική Αραβία ή αλλού. Μου φαίνονταν πολλά τα λεφτά και η λάηθεια είναι ότι η απόφασή έγινε για άλλους λόγους και όχι για τα λεφτά".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για το αν πιστεύει ότι η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα

"Δεν ξέρω. Είναι δικό τους θέμα. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν έκαναν όλα όσα ήταν δυνατόν ή όχι. Ήξερα όσα μου έλεγε ο Τσάβι κυρίως. Τώρα, από όσο λένε, είχαν την άδεια της La Liga για να προχωρήσουν. Αλλά σας λέω, δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Ο σύλλογος, τώρα, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει 100% ότι μπορούσα να επιστρέψω. Και είναι κατανοητό, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται".

"Στην αρχή, την περίοδο που έφυγα, υπήρχε καιρός που ήμουν πληγωμένος από την αποχώρησή μου και από το πώς συνέβη. Εκείνον τον καιρό, ήμουν λίγο εκνευρισμένος που δεν μπορούσα να παραμείνω και ο σύλλογος έκανε μεταγραφικές κινήσεις τόσο σύντομα. Αλλά εκείνη τη στιγμή ο σύλλογος κατάλαβε ότι μπορούσε να τις κάνει. Με το πέρασμα των δύο ετών, το αντιλήφθηκα και δεν το σκεφτόμουν πλέον. Αν κάτι μπορούσε να γίνει, έπρεπε να γίνει".

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει κόσμος στην Μπαρτσελόνα που δεν τον πηγαίνει

"Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να επιστρέψω, όπως και υπήρχε κόσμος που δεν ήθελε να μείνω. Γνωρίζω ποιος με θέλει και το εκφράζει δημόσια. Αλλά σίγουρα υπάρχει κόσμος στο διοικητικό συμβούλιο που δεν θέλει να επιστρέψω, ο οποίος πιστεύει ότι η επιστροφή μου στον σύλλογο δεν είναι καλή".

Για το αν του έλειψε η πρώην ομάδα του

"Μου έλειψε η Μπαρτσελόνα. Ο πρώτος χρόνος ήταν δύσκολος για μένα, το πώς εξελίχθηκε αφότου έφυγα. Φυσικά, την παρακολουθούσα, έβλεπα τα παιχνίδια και πάντα είχα τις μνήμες από την εποχή που ήμουν εκεί. Φυσικά και είμαι χαρούμενος για το πρωτάθλημα. Την έβλεπα όλο το χρόνο και ήθελα να το κερδίσει, όπως όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας. Και πέρυσι επίσης. Μίλησα πολύ με τον Τσάβι, ακόμα και για μερικούς αγώνες μετά το τέλος τους. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μιλήσει αρκετά από τότε που έγινε προπονητής. Και τον παρακολουθώ".

Για το αν μίλησε με τον Τζουάν Λαπόρτα ή τον Τσάβι

"Στην πραγματικότητα, με τον πρόεδρο Λαπόρτα μίλησα πολύ λίγο, μία ή δύο φορές. Είχα αρκετή επικοινωνία με τον Τσάβι, από τη στιγμή που γύρισε στον σύλλογο μιλάμε πολύ πιο συχνά. Μιλήσαμε και για το ενδεχόμενο να γυρίσω πίσω. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι, επειδή όταν κάτι έβαινε προς τα έξω, συζητούσαμε για το αν ήθελε να επιστρέψω, αν ήταν καλό για την ομάδα και για εκείνον και κρατήσαμε επικοινωνία".

Για το πώς αισθανόταν που το κοινό στο "Καμπ Νόου" φώναζε το όνομά του

"Ήταν όμορφο, το απόλαυσα, επειδή η αλήθεια είναι πως όταν έφυγα, έφυγα με περίεργο τρόπο. Θα ήθελα να πω αντίο όπως ο Μπουσκέτς ή ο Τζόρντι τώρα, ή όπως έγινε με Τσάβι και Ινιέστα. Θα ήθελα να φύγω διαφορετικά, να πω αντίο στον κόσμο, αν και ήταν εποχή πανδημίας και δεν μπορούσε να πάει κόσμος στο γήπεδο. Γι' αυτό ήμουν πολύ χαρούμενος όταν άκουγα το όνομά μου στο 'Καμπ Νόου' ή στη Βαρκελ΄ψωνη. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Ήταν περίεργο να ακούω το όνομά μου χωρίς να είμαι εκεί".

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει με άλλον ρόλο κάποια στιγμή

"Ναι, φυσικά θα ήθελα να είμαι κοντά στον σύλλογο. Θα ζήσω στη Βαρκελώνη. Είναι ένα από τα πράγματα με τα οποία είμαστε ξεκάθαροι με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου. Ελπίζω, δεν ξέρω πότε, μια μέρα να μπορώ να συνεισφέρω στον σύλλογο και να βοηθήσω, επειδή είναι η ομάδα που αγαπάω. Εκτιμώ την αγάπη που είχα από τον κόσμο στη διάρκεια της καριέρας μου και θα ήθελα να βρεθώ εδώ ξανά".

Για το πώς αισθάνεται που τελείωσε η θητεία στην Παρί

"Αισθάνομαι καλά, ήρεμος, έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν. Ήταν μια ασυνήθιστη σεζόν, όπου αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα μέσα. Αυτό έκανε τα πάντα διαφορετικά. Έχω ανάμικτα συναισθήματα για τη θητεία μου στην Παρί. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη, όπως έχω πει ήδη, για διαφορετικούς λόγους. Η δεύτερη σεζόν, στους πρώτους έξι μήνες αισθανόμουν πολύ, πολύ καλά, πολύ άνετα στον σύλλογο, στην πόλη, με την οικογένειά μου. Στα μέσα ήταν το Μουντιάλ και νομίζω ότι επηρέασε όλες τις ομάδες γενικά, επηρέασε τη σεζόν λίγο, αφού ήταν μια τόσο σημαντική διοργάνωση στα μέσα της σεζόν για πρώτη φορά. Περίμενα διαφορετικό τέλος, αλλά αυτά τα δύο χρόνια γενικά ήταν δύσκολα και είναι πίσω μου πλέον".

Για το αν επηρέασαν την απόφασή του τα χρόνια στην Παρί

"Ναι, λίγο, επειδή ήταν δύο χρόνια στα οποία δεν ήμουν χαρούμενος, δεν τα απόλαυσα και επηρέασαν την οικογενειακή ζωή μου. Μου έλειψε η ζωή των παιδιών μου στο σχολείο. Στη Βαρκελώνη τα έβλεπα, εδώ πολύ λιγότερο, είχαμε λιγότερες δραστηριότητες μαζί. Η απόφαση είχε να κάνει και με αυτό, να βλέπω την οικογένειά μου καθημερινά. Ήμουν τυχερός που πέτυχα τα πάντα στο ποδόσφαιρο και τώρα το πράγμα πηγαίνει πέρα από τον αθλητισμό"

Για το τι τον έχει πληγώσει

"Όπως είπα και πριν, τόσα πράγματα έχουν ειπωθεί, τόσα πράγματα διέρρευσαν, τόσα πολλά ψέματα ειπώθηκαν, αλλά δεν μπορώ να βγω και να αρνηθώ όλα όσα λέγονται, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που λένε πολλά ψέματα και δεν συμβαίνει τίποτα. Την επόμενη μέρα λένε πάλι ένα ψέμα και δεν συμβαίνει τίποτα. Ναι, ήταν πολλά που με ενοχλούσαν, για παράδειγμα, όταν μιλούσαν πολύ για την οικογένειά μου, ότι έλεγαν ότι ο γιος μου είχε περάσει άσχημα ενώ συνέβη το αντίθετο. Τα παιδιά μου δεν θέλουν να φύγουν από εδώ γιατί είναι καλά. Όταν τα βάζουν με την οικογένειά μου και αρχίζουν να μιλούν για πράγματα που μιλούν χωρίς να ξέρουν με ενοχλεί λίγο και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όταν μιλάνε και λένε ψέματα".

"Το αν θα έρθει ο Μπουσκέτς είναι ένα από πολλά πράγματα που ειπώθηκαν, ότι πήγαινα μαζί του και με τον Τζόρντι Άλμπα στην Αραβία, ότι τα είχαμε ήδη κανονίσει όλα. Όχι, ο καθένας ψάχνει το μέλλον του. Προφανώς, τους γνώριζω και επίσης το τι θα έκαναν, αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε να πάμε πουθενά μαζί. Πήρα την απόφασή μου για τον εαυτό μου και δεν ξέρω τι θα κάνουν"

"Η ιστορία μου με την Μπαρτσελόνα είναι λίγο σαν πληγή που δεν κλείνει. Για όσα είπα νωρίτερα. Επειδή δεν είπα αντίο στον κόσμο όπως θα ήθελα. Όπως νομίζω ότι αξίζω. Όπως οι παίκτες που ονομάτισα. Από τη μία, υπήρχε μια άσχημη κατάσταση. Ήμουν ο κακός σε μια ταινία και δεν μου άρεσε αυτό, επειδή δεν ήταν έτσι. Γι' αυτό θα ήθελε έναν πραγματικό αποχαιρετισμό κάποια στιγμή με τον κόσμο που ζήσαμε, χαρήκαμε, υποφέραμε τόσο πολύ. Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί και θα ήθελα να πω αντίο όπως νιώθω".

Για το τι εννοεί ότι θέλει να ξεφύγει απ' την πίεση

"Φεύγοντας από την Ευρώπη. Είχα προτάσεις από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά δεν τις αξιολόγησα καν γιατί η ιδέα μου ήταν να πάω στη Βαρκελώνη και αν δεν έβγαινε το θέμα της Μπαρτσελόνα, να το αναλύσω, να φύγω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πολλά άλλα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ. Αυτό ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να κλείσω την καριέρα μου σε αυτήν την πλευρά και να ζήσω το MLS με διαφορετικό τρόπο και να απολαμβάνω καθημερινά πολύ περισσότερα, αλλά με την ίδια ευθύνη να θέλω να κερδίζω και να κάνω πάντα τα πράγματα καλά, αλλά με περισσότερη ηρεμία".

Για το τι είπε η οικογένειά του

"Η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη από όσα άκουσαν, αλλά την ίδια ώρα όχι τόσο ενθουσιασμένη επειδή η πραγματικότητα δεν ξέραμε τι μπορούσε να συμβεί. Φυσικά ήθελαν να επιστρέψουμε. Ποτέ δεν θέλησαν να φύγουμε από εκεί, αλλά με στήριξαν στην απόφαση που πήραμε ως οικογένεια, αφού δεν ήταν μόνο δική μου. Είναι χαρούμενοι για τη νέα αλλαγή, αλλά και λυπημένοι που φεύγουμε. Ήταν δύσκολο αρχικά, όμως τώρα έχουν προσαρμοστεί αρκετά εδώ στο Παρίσι. Έχουν τους φίλους στο σχολείο και πονάει που θα χωριστούν από όλα αυτά. Είναι ήδη μεγάλα τα παιδιά όμως. Πάνω απ' όλα, ο Τιάγκο καταλαβαίνει την κατάσταση και είναι χαρούμενος γι' αυτό που θα συμβεί".

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΗΠΑ ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ MLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ