ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Μέσι: Η Παρί έβγαλε 700 εκατ. ευρώ χάρη στη μεταγραφή του

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Ρεμς στο ντεμπούτο του στην Ligue 1 | 29 Αυγούστου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Ρεμς στο ντεμπούτο του στην Ligue 1 | 29 Αυγούστου 2021 @2021 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι το περασμένο καλοκαίρι στην Παρί Σεν Ζερμέν αύξησε κατακόρυφα τα κέρδη της ομάδας, η οποία έβαλε στα ταμεία της 700 εκατ. ευρώ.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί είναι πεπεισμένος πως την επόμενη σεζόν θα δούμε την καλύτερη εκδοχή του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ έφτασε στην Παρί τον περασμένο Αύγουστο και γέμισε με αισιοδοξία τον κόσμο της ομάδας που οραματιζόταν να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League.

Αν και ο Μέσι δεν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ μάλιστα δέχθηκε και κριτική για τις εμφανίσεις του, χάρη σε εκείνον ο σύλλογος του Παρισιού εξασφάλισε ένα σημαντικά οικονομικό ποσό.

Σύμφωνα με τη MARCA, οι Παριζιάνοι εξασφάλισαν λόγω του ερχομού του στο Παρίσι ένα ποσό της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, με την ομάδα να μην έχει ποτέ ξανά τόσα έσοδα σε μία σεζόν.

Αρχικά, η άφιξή του έφερε 10 νέες χορηγικές συμφωνίες, με τον υπεύθυνο του σχετικού τμήματος, Μαρκ Άρμστρονγκ, να τονίζει: "για συμφωνία που θα μας απέφερε τρία με πέντε εκατομμύρια ευρώ, πλέον μπορούσαμε να ζητήσουμε από πέντε έως οκτώ".

Παράλληλα διπλασιάστηκε η αξία του κρυπτονομίσματος, με την Παρί να βγάζει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ρεκόρ σημείωσε και στην πώληση φανελών, που υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν πάνω από 600.000 με το όνομα και τον αριθμό του Αργεντίνου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν μέχρι τα μισά της χρονιάς η "τρύπα" της σεζόν 2020/21. Στα social media η παριζιάνικη ομάδα είδε τους ακολούθους της να αυξάνονται ραγδαία. Ενδεικτικά, στο Instagram, από 38 εκατομμύρια έφτασαν τα 60, ενώ στο Tik Tok η Παρί έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε διαδοχικά στα δέκα και τα είκοσι εκατομμύρια followers.

Τέλος, οι πρωταθλητές Γαλλίας είδαν σημαντική αύξηση και στα έσοδα από τα εισιτήρια. Αφού κατέφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα ο Αργεντινός, αυξήθηκε η λίστα αναμονής, ενώ η νόμιμη μεταπώληση εισιτηρίων, μέσω μιας πλατφόρμας που ελέγχεται από τον ίδιο τον σύλλογο, έχει εκτοξεύτηκε στα ύψη.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1 ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ