ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Έφτασε τους 43 τίτλους και ισοφάρισε τον Ντάνι Άλβες

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι AP PHOTO/LEWIS JOLY

Ο Λιονέλ Μέσι πάτησε σε μια ακόμη κορυφή στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς με την κατάκτηση της δεύτερης Ligue 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν έχει πλέον 43 τίτλους στην καριέρα του και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Ντάνι Άλβες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ του Σαββάτου με το γκολ του Λιονέλ Μέσι και το 1-1 κόντρα στην Στρασμπούρ εκτός έδρας έφτασε και μαθηματικά στην κατάκτηση της Ligue 1 με τον Αργεντινό να κατακτά έναν ακόμη τίτλο στην καριέρα του και να πατάει σε μια ακόμη κορυφή στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο σούπερ σταρ των Γάλλων μετράει πλέον 43 τίτλους και ισοφάρισε τον Ντάνι Άλβες που επίσης είχε 43. Φυσικά ο Μέσι ο οποίος θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο μπακ θα έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει.

Οι 43 τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Μέσι σε συλλογικό επίπεδο, πέρα τις πολλές ατομικές διακρίσεις, αναλύονται ως εξής. Ο Αργεντινός έχει κατακτήσει 35 τίτλους με τη Μπαρτσελόνα εκ των οποίων 10 πρωταθλήματα, 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Super Cup, 7 Κύπελλα Ισπανίας και 8 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Με την Παρί Σεν Ζερμέν έχει φτάσει σε 3 τίτλους και συγκεκριμένα δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ ενώ έχει πάρει και πέντε τίτλους με την Αργεντινή. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Copa America, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U20, ένα Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα και το Finalissima του 2022.

Όπως γράψαμε ήδη ο Μέσι με 43 τίτλους έφτασε τον Άλβες με τον οποίο είχε υπάρξει συμπαίκτης στην Μπαρτσελόνα ενώ στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Αντρές Ινιέστα με 39 τίτλους.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA LIGUE 1 ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ