ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: "Έχω μεγάλη επιθυμία να κερδίσω τα πάντα, εκπληκτική η επίθεση με Νεϊμάρ και Εμπαπέ"

Ο Λιονέλ Μέσι στην παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Λιονέλ Μέσι στην παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/VISUALHELLAS.GR

Ο Λιονέλ Μέσι στην παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχει τεράστιο κίνητρο να κερδίσει τίτλους, ενώ εκθείασε την επιθετική τριάδα που θα αποτελείται από τον ίδιο και τους Εμπαπέ και Νεϊμάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι στην επίσημη παρουσιάσή του από την Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον έκαναν να υπογράψει στους Παριζιάνους, την προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον, αλλά και τους συμπαίκτες που θα βρει στη νέα του ομάδα.

Το συμβόλαιο του Μέσι με τους Παριζιάνους έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ υπάρχει και οψιόν επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών για έναν ακόμη χρόνο.

Ο "Pulga" αναφέρθηκε και στο Champions League, ένα τρόπαιο το οποίο λείπει από την τροπαιοθήκη των Παριζιάνων, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί αναφέρθηκε με τη σειρά του στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ενώ ως προς το Financial Fair Play και την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "ελπίζει να μην του ζητήσει αύξηση", έχοντας αρκετή διάθεση για χιούμορ.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος που παρουσιάζω τον Μέσι ως παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι μια ιστορική μέρα για το κλαμπ και τον κόσμο. Όλοι ξέρουν τον Μέσι είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει έξι χρυσές μπάλες".

"Είναι νικητής, θα είναι κάτι το εξαιρετικό για τους οπαδούς μας να τον δουν να αγωνίζεται με τη φανέλα μας. Είχαμε μεγάλη φιλοδοξία όταν αναλάβαμε την Παρί και είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα. Ήταν μεγάλη επιθυμία μας η συμφωνία με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου".

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λιό, τη γυναίκα του και τον πατέρα του που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη δική μου ομάδα που βοήθησε για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν".

"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα αλλά ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Σήμερα ξεκινάει η δουλειά. Έχω δίπλα μου κάποιον που έχει κατακτήσει ένα σωρό τρόπαια και πιστεύω ότι θα φέρει και άλλα τρόπαια στην ομάδα. Έχουμε μια εκπληκτική ομάδα, έναν από τον καλύτερο προπονητή, για μένα τον καλύτερο".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Λιονέλ Μέσι: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από τη Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια αλλαγή μετά από τόσο καιρό".

"Αλλά, μόλις έφτασα εδώ, έχω πολύ ενθουσιασμό. Απολαμβάνω την άφιξή μου με την οικογένειά μου. Τώρα, θέλω πολύ να προπονηθώ, να συναντήσω το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου".

"Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι φεύγω από την Μπαρτσελόνα με πλησίασαν. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν οι συνθήκες. Σας ευχαριστώ για το έργο που έγινε και το καλωσόρισμα".

'Έχω ακόμα φιλοδοξίες, όπως το κλαμπ. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου: να συνεχίσω να μεγαλώνω, και να κερδίζω τίτλους".

"Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις, με αρκετές μεταγραφές. Θα παίξω με τους καλύτερους και αυτό είναι όμορφο. Το να είμαι στην ίδια επίθεση με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ θα είναι κάτι τρελό".

"Ευχαριστώ τους Παριζιάνους. Ήσασταν τρέλα. Αν μου έλειπε κάτι για να είμαι ευτυχισμένος, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ελπίζω να περάσουμε καλά μαζί για να πετύχουμε τους στόχους του συλλόγου".

Ο Λιονέλ Μέσι με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί στο Παρκ Ντε Πρενς
Ο Λιονέλ Μέσι με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί στο Παρκ Ντε Πρενς © 2021 FRANCOIS MORI / AP IMAGES

Για το ντεμπούτο του: "Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, πότε μπορώ να ξεκινήσω. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειαστώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω να είναι το συντομότερο δυνατό γιατί θέλω πολύ να παίξω. Αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα δούμε".

"Όλα όσα μου συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολα, συγκινητικά, ξαφνικά, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ γρήγορα. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός".

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει να έχω αφομοιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα για μια εβδομάδα. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε".

"Στη Βαρκελώνη, μόλις εκδόθηκε το δελτίο τύπου ότι θα αποχωρήσω, ο κόσμος ήταν ήδη έξω! Είναι τρελό. Ελπίζω να το απολαύσουμε πολύ στο γήπεδο, στην πόλη. Και θα είναι μια μεγάλη σεζόν".

Για το Champions League: "Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League. Η Παρί το ξέρει επίσης, καθώς είναι πολύ κοντά στο να το κερδίσει. Είναι πάντα δύσκολο".

"Θα χρειαστεί μια ενωμένη, ισχυρή ομάδα. Λίγη τύχη επίσης, γιατί αυτός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Δεν είναι πάντα ο καλύτερος που κερδίζει. Το Champions League είναι ένας ειδικός διαγωνισμός, που το κάνει τόσο όμορφο και σημαντικό".

Την ίδια ερώτηση κλήθηκε να σχολιάσει και ο Κελαϊφί: "Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, φυσικά. Τίποτα όμως δεν γίνεται. Πέρυσι, ήταν σφιχτά μέχρι το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων. Είναι πάντα περίπλοκο. Δεν κρύβουμε τον στόχο μας, αλλά υπάρχει και η Ligue 1. Το Champions League θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Μένουμε ήρεμοι".

Ο Μέσι στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Νεϊμάρ, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στην Μπαρτσελόνα: "Ναι τον Νεϊμάρ και όχι μόνο, όπως είπα νωρίτερα, γνωρίζω ήδη ανθρώπους εδώ στα αποδυτήρια. Όταν κοιτάζετε την ομάδα, βλέπετε πολλές δυνατότητες για να φτάσει στο στόχος.

Και η Παρί και εγώ ψάχνουμε το ίδιο πράγμα. Τώρα που επανενωθήκαμε, ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί για να φτάσουμε στο στόχο μας. Νεϊμαρ, Ντι Μαρία, Παρέδες. Είχα επαφή με μερικούς εξ αυτών και όλα αυτά επηρέσαν στο να έρθω εδώ".

Για τη Ligue 1: "Παρακολουθώ το πρωτάθλημα γιατί έχω φίλους εδώ, όπως είπα. Είναι ένα Πρωτάθλημα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά χάρη στην Παρί.

Το καθιστά πιο ανταγωνιστικό. Οι ανταγωνιστές επίσης προχωρούν και θέλουν να νικήσουν την Παρί. Θα είναι κάτι νέο για μένα αλλά είμαι χαρούμενος που μπορώ να το ανακαλύψω".

Ο Λιονέλ Μέσι στην επίσημη παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Λιονέλ Μέσι στην επίσημη παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν © 2021 FRANCOIS MORI / AP IMAGES

Για το ενδεχόμενο να παίξει αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα: "Πριν φύγω από την Μπάρτσα, είπα στους οπαδούς: Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη που δέχτηκα . Είναι το σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά από την παιδική μου ηλικία. Ήξεραν ότι θα πήγαινα σε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί είμαι νικητής.

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Παρί μοιράζεται τους ίδιους στόχους με εμένα. Θα δούμε αν θα συναντηθούμε με την Μπαρτσελόνα. Από τη μία πλευρά, θα ήταν ωραίο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, θα ήταν περίεργο να παίξω στο «σπίτι μου« με άλλη φανέλα. Θα δούμε".

Για το αν έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με τη νέα του ομάδα: "Προφανώς, έχω αλλάξει πολύ από την αρχή της καριέρας μου. Έχω περισσότερη εμπειρία. Καλό ή κακό, ως αθλητής ή ως άνθρωπος αλλά έχω τον ίδιο ενθουσιασμό ως παιδί: μου αρέσει να παίζω, να κερδίζω. Θα δώσω τα πάντα για να το κάνω".

Στη συνέχεια πήρε εκ νέου τον λόγο ο Αλ Κελαϊφί, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές: "Υπήρχε μια πραγματική επιθυμία και από τις δύο πλευρές. Όταν ο Λίο έφυγε από τη Βαρκελώνη, αρχίσαμε να μιλάμε και είδαμε ότι ήταν επιθυμία και των δύο μερών".

Ο Κελαϊφί ρωτήθηκε και για το Financial Fair Play: "Όσον αφορά την οικονομική πλευρά, θα το ξεκαθαρίσω: γνωρίζουμε τους κανόνες του οικονομικού fair play και θα ακολουθούμε πάντα τους κανονισμούς. Συναντηθήκαμε με τις νομικές και οικονομικές ομάδες μας πριν την μεταγραφή ώστε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τη μεταγραφή. Διαφορετικά, δεν θα το κάναμε.

Η παρουσία του εδώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για τον σύλλογο. Υπάρχει απίστευτος αντίκτυπος από την άποψη του εμπορικού, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζω λοιπόν ο Μέσι να μην ζητήσει ήδη αύξηση (γέλια)".

Μετά τον Κελαϊφί τον λόγο πήρε και πάλι ο Μέσι, ο οποίος ρωτήθηκε για τη συζήτηση που είχε με τον Ποτσετίνο: "Τον γνωρίζω, υπάρχει μια άμεση επικοινωνία καθώς είμαστε και οι δύο Αργεντινοί. Όλα πήγαν τέλεια από την αρχή".

Ο Αλ Κελαϊφί για το τι του είπαν οι άλλοι πρόεδροι της Ligue 1: "Όσον αφορά τον αντίκτυπο στη Ligue 1, πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα ανεβαίνει σε επίπεδο. Και στα τηλεοπτικά δικαιώματα, ελπίζω, ή σε εμπορικές συνεργασίες.

Όλοι τώρα θέλουν να δουν την Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι. Αυτό αυξάνει την αξία άλλων συλλόγων. Οι άλλοι πρόεδροι με ευχαρίστησαν για την άφιξη του Λιο. Δεν το κάνουμε μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για τη Γαλλία και τη League 1. Με την ευκαιρία ευχαριστώ τον πρόεδρο του LFP. Όλοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν".

Ο Λιονέλ Μέσι στην επίσημη παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Λιονέλ Μέσι στην επίσημη παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν © 2021 FRANCOIS MORI / AP IMAGES

Ο Μέσι ρωτήθηκε για την προσαρμογή του: "Είναι αλήθεια ότι, όταν μίλησα για αυτό με τον Λεονάρντο, ήλπιζα ότι η οικογένειά μου θα ήταν καλά και θα μπορούσε να προσαρμοστεί γρήγορα στην πόλη, στη χώρα. Είναι μια νέα εμπειρία. Είμαι έτοιμος. Οι φίλοι μου στα αποδυτήρια θα με βοηθήσουν να το συνηθίσω. Βρισκόμαστε σε μια απίστευτη πόλη και θα την απολαύσουμε".

Για τον Βεράτι και αν μπορεί να φτάσει τους Τσάβι και Ινιέστα: "Αναμφίβολα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Τσάβι ή τον Ινιέστα. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Ένας τεράστιος παίκτης. Θέλαμε να έρθει στη Βαρκελώνη.

Εντάξει, σήμερα είμαι εγώ που θα ήρθα να παίξω μαζί του. Είναι ένα φαινόμενο που έχω συναντήσει εκτός γηπέδου. Δεν είναι όμως μόνο ο Μάρκο. Το εργατικό δυναμικό είναι απίστευτο, σε κάθε θέση. Είναι στο χέρι μου να φέρω την πέτρα μου για να εκπληρώσω τους προσωπικούς μου στόχους και αυτούς του συλλόγου".

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ