ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μέρτενς: "Μην βάζετε το όνομά μου δίπλα σε αυτό του Μαραντόνα"

O Ντρις Μέρτενς με τη φανέλα της Νάπολι στο ματς κόντρα στην Ριέκα για το Europa League
O Ντρις Μέρτενς με τη φανέλα της Νάπολι στο ματς κόντρα στην Ριέκα για το Europa League ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE VIA AP

Ο Ντρις Μέρτενς μίλησε για την έντονη συγκινησιακή φόρτιση που είχε το ματς με την Ριέκα ελέω του θανάτου του Μαραντόνα και εξήγησε για ποιο λόγο ζήτησε συγγνώμη μέσω Instagram από τον θεό του ποδοσφαίρου και της Νάπολι.

Ο Ντρις Μέρτενς θα έχει πάντα περίοπτη θέση στην οικογένεια της Νάπολι καθώς σε αυτά τα χρόνια που φοράει τη φανέλα της την έχει τιμήσει και με το παραπάνω, γεγονός που μαρτυρούν και τα γκολ του με τους παρτενοπέι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα του ιταλικού Νότου με 128, έχοντας αφήσει πίσω του τον Μάρεκ Χάμσικ που σκόραρε 121 φορές με την Νάπολι σε όλες τις διοργάνωσεις και τον Ντιέγκο Μαραντόνα που είχε 115.

Φυσικά, τα 115 γκολ του Μαραντόνα με την ομάδα του ιταλικού Νότου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της τεράστιας συμβολής του στην εκτόξευση της Νάπολι στην εποχή που φόρεσε τη φανέλα της (1984-1991), με τον Βέλγο να ζητάει μάλιστα συγγνώμη από τον "Πίμπε Ντ'Όρο" στο αποχαιρετιστήριο ποστάρισμα μετά από το θάνατό του, για το γεγονός πως γίνονται αναφορές για τον ίδιο σε σχέση με τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει έναντι του Ντιέγκο.

"Ήταν μία δύσκολη στιγμή για μένα, οπότε μπορώ να καταλάβω πώς ένιωσαν οι άνθρωποι που έζησαν στην εποχή του Μαραντόνα εδώ. Είχε τρομερή επιρροή στην Νάπολι και στον ιταλικό νότο γενικότερα.

Θέλω να τα βλέπω θετικά και να επικεντρωθώ στις αναμνήσεις μου για έναν χαμογελαστό άνθρωπο που αγάπησε το ποδόσφαιρο", τόνισε ο Μέρτενς στο "Sky Sport Italia" και συμπλήρωσε:

"Του ζήτησα συγγνώμη μέσω Instagram επειδή το όνομά μου χρησιμοποιούταν στην ίδια πρόταση με το δικό του (σ.σ στην αναφορά των ΜΜΕ για τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι) και αυτό δεν είναι σωστό, Ήταν και θα είναι πάντα μοναδικός. Για μας ήταν πολύ δύσκολο απόψε που φορέσαμε αυτή τη φανέλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ