ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Γκατούζο για Μαραντόνα: "Θα ζει για πάντα, όπως όλοι οι θρύλοι"

Ο Τζενάρο Γκατούζο δίνει οδηγίες στους παίκτες της Νάπολι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άλκμααρ για το Europa League
Ο Τζενάρο Γκατούζο δίνει οδηγίες στους παίκτες της Νάπολι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άλκμααρ για το Europa League ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE VIA AP

Ο Τζενάρο Γκατούζο απέδωσε φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα στο φινάλε του αγώνα της Νάπολι με την Ριέκα, κάνοντας λόγο για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των παρτενοπέι και έκανε μία γενιά να ονειρεύεται.

Το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 2020 δεν θα το ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι της Νάπολι καθώς ήταν σαν ναν έχασαν όλοι τους έναν δικό τους άνθρωπο, κάποιον της οικογένειάς τους.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών αφού δεν άντεξε η καρδιά του και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κηδεύτηκε στην πατρίδα του με μεγάλες τιμές, με τον ιταλικό Νότο να θρηνεί και αυτός την απώλεια του "Πίμπε Ντ'Όρο" που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την εκτόξευση της Νάπολι και μίας πρωτόφανης ποδοσφαιρικής επανάστασης στην Ιταλία.

Πριν από τον αγώνα της Νάπολι με τη Ριέκα για την 4η αγωνιστική του Europa League, οι παίκτες των παρτενοπέι παρατάχθηκαν φορώντας φανέλες του Μαραντόνα με το Νο10 στην πλάτη, θέλοντας να τιμήσουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου, ενώ μετά το φινάλε ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο εκείνος που έκλεψε την παράσταση.

Θέλησε να μιλήσει για το πώς βίωσε εκείνος την απώλεια του Ντιέγκο και έκανε άπαντες να συγκινηθούν με τα λόγια του.

"Έχω πολλές υπέροχες αναμνήσεις από τον Ντιέγκο, είχαμε δειπνήσει μαζί μερικές φορές. Πέθανε, αλλά δεν θα πεθάνει ποτέ, επειδή ήταν ένα εκπληκτικό άτομο.

Έκανε κάποια λάθη στη ζωή, αλλά όλοι κάνουν", ξεκίνησε τις δηλώσεις του για τον χαμό του θρυλικού Αργεντινού καλλιτέχνη της μπάλας ο τεχνικός της Νάπολι, και συνέχισε μιλώντας στην κάμερα του Sky Sport Italia:

"Οδηγώντας στην πόλη της Νάπολης την Τετάρτη, μπορούσες να καταλάβεις πως η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική. Ο Ντιέγκο ήρθε από άλλον πλανήτη και θα ζει για πάντα, όπως όλοι οι θρύλοι, και ελπίζω να χαιρετήσει την αδερφή μου εκεί ψηλά.

Το μοναδικό πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να του κάνω τάκλιν στο γήπεδο... Αυτή είναι η δουλειά μας, είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε και να κοιτάζουμε μπροστά.

Θα παίζουμε κάθε τρεις ημέρες. Ελπίζω να του αφιερώσουμε ένα τρόπαιο το γρηγορότερο. Ο Ντιέγκο δεν ήταν ο άνθρωπος που κατέκτησε το σκουντέτο, ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο που φόρεσε τη φανέλα της Νάπολι, εκπροσώπησε την πόλη και έκανε μία ολόκληρη γενιά να ονειρεύεται όταν όλα τα τρόπαια κατέληγαν στις ομάδες του ιταλικού βορρά.

Δεν ξέρω εάν ο Αγιος Τζενάρο ή ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι σημαντικότερος για αυτή την πόλη, με όλο το σεβασμό προς τον Άγιο. Η Νάπολη είναι μία εκπληκτική πόλη, αισθάνεσαι πως ζεις στο Ρίο ντε Ζανέιρο ή στο Μπουένος Άιρες.

Υπάρχει η μυρωδιά του φαγητού και ο ήχος της ζωής για 24 ώρες την ημέρα, υπάρχει τόσο πάθος και ζεστασιά. Έχω ζήσει στον ιταλικό βορρά για πολλά χρόνια, αλλά παραμένω Νότιος μέσα μου"
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ