ΑΓΓΛΙΑ

Μέρσον: "Θα εκπλαγώ αν δεν πάρει το Euro η Αγγλία, μόνο οι Εμπαπέ και Φαν Ντάικ χωράνε στην 11άδα της"

Μέρσον: "Θα εκπλαγώ αν δεν πάρει το Euro η Αγγλία, μόνο οι Εμπαπέ και Φαν Ντάικ χωράνε στην 11άδα της"

Απόλυτα αισιόδοξος για την παρουσία της εθνικής Αγγλίας στην τελική φάση του Euro 2024 εμφανίστηκε ο παλαίμαχος άσος, Πολ Μέρσον, ο οποίος μίλησε παράλληλα και για τη συναρπαστική φετινή Premier League με τρεις ομάδες να μάχονται για τον τίτλο.

Απομένουν λίγοι ακόμη μήνες για την έναρξη του Euro 2024 ωστόσο ο Πολ Μέρσον δεν χρειάζεται να δει κάτι περισσότερο, με τον σπουδαίο παλαίμαχο μέσο της Άρσεναλ να εκφράζει την ακράδαντη πίστη του πως η εθνικής Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στα γήπεδα της Γερμανίας.

"Η Αγγλία θα κατακτήσει το Euro. Θα σοκαριστώ, θα εκπλαγώ αν δεν το πετύχει. Ποιος μπορεί να μας νικήσει; Ίσως η Γαλλία. Όταν όμως παίξαμε την τελευταία φορά (σ.σ. στα προημιτελικά του Μουντιάλ στο Κατάρ) ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, με τον Χάρι Κέιν να χάνει πέναλτι.

Εάν είχαμε σκοράρει τότε, θα ήταν άλλος ο νικητής", τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας του, για να προσθέσει με νόημα: "Η Αγγλία έχει τεράστια εμπειρία και διαθέτει έτοιμους παίκτες.

Δεν υπάρχει ομάδα να αντέξει με την Αγγλία μέσα σε έναν ποδοσφαιρικό μήνα. Έχουμε παίκτες στον πάγκο που θα μπορούσαν να είναι βασικοί οπουδήποτε αλλού. Δεν μπορώ να βρω μία ομάδα στην οποία δεν θα μπορούσαν να παίξουν οι Μάρκους Ράσφορντ και Τζακ Γκρίλις

Εάν ήταν να διαλέξω παίκτες από όλη την Ευρώπη για να προσθέσω στην αγγλική ομάδα, θα διάλεγα μόνο τους Κιλιάν Εμπαπέ και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ".

Όσον αφορά δε στη μάχη του τίτλου στην Premier League, με 10 αγωνιστικές να απομένουν και τρεις ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι) έχοντας απόσταση ενός μόλις πόντου, είπε:

"Δεν βλέπω την Άρσεναλ να κερδίζει στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμη και αν φέρουν ισοπαλία, έχουν να παίξουν με την Τσέλσι, την Τότεναμ και την Άστον Βίλα.

Είναι μία απίστευτη κούρσα τίτλου αλλά μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Εάν η Άρσεναλ δεν είχε σκοράρει κόντρα στην Μπρέντφορντ θα μπορούσε να βγει εκτός κούρσας. Το ίδιο θα είχε συμβεί και με την Λίβερπουλ αν δεν είχαν νικήσει στο φινάλε την Νότιγχαμ.

Με μία ή δύο ισοπαλίες βγαίνεις εκτός μάχης. Ακόμη και η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε να σκοράρει απέναντι στις Μπρέντφορντ και Έβερτον".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ