ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Προσπαθούσαμε να "δραπετεύσουμε" από τον κόσμο του Ολυμπιακού - Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο"

Μεντιλίμπαρ: "Προσπαθούσαμε να "δραπετεύσουμε" από τον κόσμο του Ολυμπιακού - Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις λατρείας που δέχθηκε από τον κόσμο της ομάδας μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Φενέρ και τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ματς για τη Stoiximan Super League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε δηλώσεις στην Cosmote TV για το ντέρμπι με τον Δικέφαλο και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε τις εκδηλώσεις λατρείας που βίωσε από τους φίλους της ομάδας, κατά την επιστροφή της αποστολής από την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την παρθενική πρόκριση της ιστορίας τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για την αποθέωση που γνώρισε στο αερόδρομιο από τους φίλους του Ολυμπιακού: "Ναι το έχω ξαναζήσει πριν από λίγες μέρες όταν έγινε το ίδιο όταν επιστρέψαμε από την Σερβία μετά την πρόκριση επί της Μακάμπι. Προσπαθούσαμε να "δραπετεύσουμε" από τον κόσμο γιατί γυρίσαμε πολύ αργά και είχαμε πολύ λίγες ώρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε, οπότε έπρεπε να φύγουμε γρήγορα. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Να δίνεις τόσο πολλή χαρά στον κόσμο.

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ουνάι Έμερι: "Όχι ακόμα. Γύρισαν και αυτοί πολύ αργά, είχαν και αυτοί να κάνουν ένα ταξίδι. Θα τα πούμε όμως στις δύο αναμετρήσεις. Έχουμε συνυπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν με τον Ουνάι. Παρότι έχουμε διαφορά ηλικίας ξεκινήσαμε μαζί από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Αυτός στην Αλμερία και εγώ στην Βαγιαδολίδ. Είχαμε μια παράλληλη πορεία και έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλοι ως προπονητές".

Για το τι είπε στον Τζολάκη: "Του μίλησα σαν οποιαδήποτε άλλη μέρα και πριν από το παιχνίδι και μετά. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την επόμενη μέρα του αγώνα τον είδα στο πρωινό όπου έτρωγε με τον Ρέτσο, τους χαιρέτησα, τους είπα καλημέρα και μετά βγήκαμε για προπόνηση".

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: "Οι ώρες που έχουμε ξεκουραστεί είναι πάρα πολύ λίγες και αυτό αποτελεί μια πρόκληση, ωστόσο αυτή η πρόκριση μας έχει δώσει μια απίστευτη πνευματική δύναμη. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με τον οποιονδήποτε αυτή τη στιγμή σε αντίθεση με τον αντίπαλο ο οποίος μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό πρέπει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και για μας αυτό ίσως αποτελέσει ένα πλεονέκτημα".

Δηλώσεις παραχώρησε και ο Βιθέντε Ιμπόρα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τονίζοντας τα εξής:

Για το γεγονός πως βρίσκεται για ακόμα μια φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης: "Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και δε νοιώθω έτσι επειδή το έχω ξαναζήσει. Είμαι ευτυχισμένος γιατί το κάναμε στον Ολυμπιακό. Έχουμε καταφέρει κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί και είναι φανταστικό να βλέπεις όλη την ομάδα και τόσο πολύ κόσμο να είναι τόσο ευτυχισμένοι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε για να συνεχίσει να εκπληρώνεται και το όνειρο".

Για τα ματς με τη Άστον Βίλα: "Το ποδόσφαιρο μου έχει μάθει πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να δουλεύεις και να προσπαθείς. Και εμείς αυτό κάνουμε. Δουλεύουμε, προσπαθούμε και έχουμε δείξει πως έχουμε μια ομάδα που πραγματικά είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Όταν συνεχίζεις να προσπαθείς και δεν τα παρατάς ποτέ τότε μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο ημιτελικούς απέναντι σε μια ομάδα που οι προπονητές της γνωρίζουν πάρα πολύ καλά από τέτοια παιχνίδια. Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο αλλά στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα αν συνεχίζεις να προσπαθείς"

Για την παρουσία του στο ματς με την Φενέρμπαχτσε: "Ακολούθησα τις οδηγίες του προπονητή και έκανα αυτό που ζήτησε μέσα στο γήπεδο. Στόχος ήταν να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα την ομάδα για να αποκτήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Νομίζω πως όλοι μαζί το καταφέραμε αυτό. Αντέξαμε στην πίεση που μας ασκούσε ο αντίπαλος και ήταν πάρα πολύ δύσκολο εκείνη τη στιγμή αλλά έπρεπε να αντέξουμε. Εμείς τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε και κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Δεν τα καταφέραμε, ευτυχώς όμως πήραμε την πρόκριση στα πέναλτι εκεί όπου ο Τζολάκης έκανε καταπληκτική δουλειά. Προκριθήκαμε χάρη στη δουλειά όλων και όχι γιατί μπήκα εγώ στο ματς"

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: "Αυτά έχουν οι μεγάλες ομάδες. Αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν οι μεγάλες ομάδες. Πρέπει αυτή τη στιγμή πολύ γρήγορα να αλλάξουμε το τσιπ και να επικεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι για μας ένας πολύ σημαντικός στόχος. Πριν από λίγες εβδομάδες βρισκόμασταν στους 8 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο και τώρα αν κερδίσουμε την Κυριακή θα πάμε στο -1. Μέσα στο γήπεδο μας, με τους φιλάθλους μας μπορούμε να το καταφέρουμε. Εγώ προσωπικά ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Είναι ένας στόχος που πρέπει να κυνηγήσουμε και για αυτό πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την διαφορά"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ