ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Μέλι” ο Μοδεστό για Ολυμπιακό και Βαλβέρδε

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την ξεχωριστή εμπειρία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού μίλησε ο Φρανσουά Μοδεστό, τονίζοντας ότι με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε βίωσε τα τρία καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα είναι και η τελευταία στην ποδοσφαιρική καριέρα του Φρανσουά Μοδέστο, που υπηρέτησε για μια τριετία την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Κορσικανός μίλησε στην ιστοσελίδα ” fr.sports.yahoo.com” και στάθηκε στην παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά, τονίζοντας οτι φορώντας τα ερυθρόλευκα μαθαίνεις πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα.

“Είχα την ευκαιρία να παίξω σε μεγάλες ομάδες, με σπουδαία ιστορία. Στην Κάλιαρι στη Σαρδηνία και στην Μπαστιά. Όλα αυτά δείχνουν ωραία. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, που είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους και ο Ολυμπιακός έξι εκατομμύρια υποστηρικτές.

Είναι μια ομάδα που ταιριάζει στα… vibes σου. Εκεί μαθαίνεις πώς είναι να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα και να κατανοείς το πάθος. Έφτασα σε αυτό το σημείο. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία”, τόνισε αρχικά ο Μοδέστο και στη συνέχεια στάθηκε στην συνύπαρξη του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό:

“Στην Ελλάδα, έφτασα σε μια μεγάλη ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα. Όλα είναι καλά οργανωμένα, όπου ο καθένας ξέρει τη θέση του. Αγγίζεις και συνειδητοποιείς την πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Εγώ ήμουν στα 32 μου και εκεί βρήκα τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρά τους πρώτους δύσκολους μήνες, με εμπιστεύτηκε και μου μίλησε εξ αρχής να αλλάξω θέση και να παίξω μπροστά από την άμυνα.

Μου είπε πως έχω τις ικανότητες να αναπτυχθώ σε αυτόν τον νέο ρόλο. Ήταν τα τρία καλύτερα χρόνια της καριέρας μου σε υψηλό επίπεδο, γιατί δεν περίμενα να αγωνιστώ σε νέα θέση σε αυτή την ηλικία. Με τον Βαλβέρδε είχα μια ξεχωριστή σχέση, μου έδωσε πολλά και υπήρχε πολλή συζήτηση για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο”.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Και τυπικά στην Κρους Ασούλ ο Μπενίτες
Γιατί μένει Αγγλία ο Μιραλάς
“Αν δώσει έγκριση η Football League η εξαγορά από Μαρινάκη θα ολοκληρωθεί”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ