EURO

Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη

Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη
Τουρκία

Σπουδαία παιχνίδια διεξάγονται την Τετάρτη με θέα τα τελικά του "Euro 2008". Στην Φρανκφούρτη τα ελληνικά βλέμματα.

Στον τρίτο όμιλο που συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα, τα φώτα πέφτουν στην Φρανκφούρτη όπου η τυπικά γηπεδούχος Τουρκία αντιμετωπίζει μία άλλη διεκδικήτρια της πρόκρισης, τη Νορβηγία και το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η βραδιά περιλαμβάνει όμως πολλές ακόμη σημαντικές αναμετρήσεις.
Στον πρώτο όμιλο ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σερβίας με την Πορτογαλία, ενώ στον δεύτερο η Ιταλία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και η νίκη αποτελεί μονόδρομο απέναντι στην Σκωτία.

Σε δύσκολη θέση είναι όμως και η Αγγλία και και απέναντι στην αδύναμη Ανδόρα το τρίποντο αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της μέχρι τώρα έκπληξης των προκριματικών, Βορείου Ιρλανδίας με αντίπαλο την Σουηδία. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος: Το χαστούκι από το Καζακστάν σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για την Σερβία και αντιμετωπίζοντας στην έδρα της την Πορτογαλία στο ντέρμπι του γκρουπ, η νίκη θα έχει διπλή αξία. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο όμως είχε τις δικές της απώλειες στο ξεκίνημα και έτσι το θετικό αποτέλεσμα κρίνεται απαραίτητο για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης.

Η πρωτοπόρος του ομίλου πάντως είναι για την ώρα η Πολωνία και μάλιστα φαίνεται να έχει εύκολο έργο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, υποδεχόμενη την Αρμενία. Το παζλ συμπληρώνει η δοκιμασία της Φινλανδίας στην έδρα του Αζερμπαϊτζαν με τους Σκανδιναβούς να επιδιώκουν το τρίποντο για να διατηρηθούν σε τροχιά πρόκρισης.

2ος όμιλος:Στο «Σαν Νίκολα» του Μπάρι, η παγκόσμια πρωταθλήτρια παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση στα τελικά, καθώς έχοντας χάσει πολύ έδαφος από το ξεκίνημα απέναντι στην μία εκ των πρωτοπόρων του ομίλου, Σκωτία η νίκη αποτελεί το μόνο ζητούμενο.

Οι Βρετανοί πηγαίνουν πάντως χωρίς άγχος στην Ιταλία και στοχεύουν να εκμεταλλευτούν το άγχος του αντιπάλου τους για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα είναι «χρυσάφι» στην προσπάθεια για πρόκριση.Η Ουκρανία εξάλλου υποδέχεται την Λιθουανία και έχει επίσης μεγάλη ανάγκη για βαθμούς ώστε να διατηρηθεί στο...κόλπο σε αντίθεση με την αντίπαλο της που δεν έχει ελπίδες.

Τέλος η Γεωργία του Λεβάν Τσκιτισβίλι του Πανιωνίου φαίνεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στα Νησιά Φερόε.

3ος όμιλος:Στην Φρανκφούρτη ως τυπικά γηπεδούχος η Τουρκία με τον αέρα της μεγάλης νίκης επί της Εθνικής ομάδας, επιδιώκει πλέον να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στον δρόμο για τα τελικά, αποκτώντας και αβαντάζ για την πρωτιά.

Η Νορβηγία πάντως μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βοσνία δεν έχει περιθώρια και στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το τρίτο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής αντίθετα δείχνει αδιάφορο με την Ουγγαρία να ψάχνει κυρίως για το γόητρο της τη νίκη απέναντι στην Μολδαβία.

4ος όμιλος:Η Γερμανία δείχνει ασταμάτητη στον δρόμο για την πρόκριση στα τελικά και μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Τσεχίας...ξεκουράζεται. Η Τσεχία αντίθετα «καίγεται» για το τρίποντο υποδεχόμενη αυτή την φορά την Κύπρο για να μείνει ζωντανή, με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να έχει δύσκολη αποστολή.

Σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στο Δουβλίνο όπου ο νικητής της αναμέτρησης του Εϊρε με την Σλοβακία θα πάρει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Τέλος στο τρίτο παιχνίδι της αγωνιστικής η Ουαλλία θέλει για λόγους γοήτρου κυρίως τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο.

5ος όμιλος:Τα περιθώρια για την Αγγλία έχουν αρχίσει να στενεύουν και μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη απέναντι στην Ανδόρα εκτός έδρας, το τρίποντο είναι απαραίτητο για να ελπίζει στην πρόκριση. Το Ισραήλ εξάλλου μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Αγγλία υποδέχεται την Εσθονία και θέλει τη νίκη για να ελπίζει σε ένα από τα δύο πρώτα εισιτήρια του ομίλου που οδηγούν στα τελικά.

6ος όμιλος:Η εκπληκτική Βόρειος Ιρλανδία έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής και φιλοξενώντας πλέον την πρωτοπόρο Σουηδία στο Μπέλφαστ, η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι θα κυνηγήσουν τη συνέχιση του ονείρου της πρόκρισης με ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ οι Σκανδιναβοί θέλουν να δείξουν ποιός είναι το «αφεντικό».

Η Ισπανία επιζητά να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών μετά τη νίκη επί της Δανίας και αγωνιζόμενη ξανά στην έδρα της, αυτή την φορά με αντίπαλο την Ισλανδία, στοχεύει σε ένα νέο τρίποντο που θα την φέρει πλέον με πολλές πιθανότητες για την πρόκριση. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αδιάφορη αναμέτρηση του Λιχνεσταϊν με τη Λεττονία.

7ος όμιλος:Στην Βαλκανική χερσόνησο πέφτουν τα φώτα στην προσεχή αγωνιστική του τελευταίου ομίλου. Η Ολλανδία μετά την ισοπαλία με την Ρουμανία, δοκιμάζεται στην έδρα της Σλοβενίας χωρίς περιθώρια για νέες απώλειες. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ανάλογη πορεία με άλλες προκριματικές φάσεις αλλά και οι «οράνιε» προβληματίζουν με την απόδοση τους.

Στην Σόφια εξάλλου η Βουλγαρία υποδέχεται την Αλβανία και θέλει τη νίκη για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης. Αντίθετα η αντίπαλος της δεν έχει ελπίδες και θα αγωνιστεί για το γόητρο της. Τον ίδιο στόχο όμως έχει και η Ρουμανία που επιστρέφει στην έδρα της μετά το παιχνίδι στην Ολλανδία και φαίνεται να έχει εύκολη αποστολή με αντίπαλο το αδύναμο Λουξεμβούργο.

OI ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος όμιλος

1.Πολωνία 13
2.Φινλανδία 11
3.Πορτογαλία 10
4.Σερβία 10
5.Βέλγιο 7
6.Καζακστάν 5
7.Αρμενία 1
8.Αζερμπαϊτζάν 1

2ος όμιλος

1.Σκωτία 12
2.Γαλλία 12
3.Ουκρανία 9
4.Ιταλία 7
5.Λιθουανία 4
6.Γεωργία 3
7.Νησιά Φερόε 0

3ος όμιλος

1.Τουρκία 12
2.Ελλάδα 9
3.Βοσνία 7
4.Νορβηγία 6
5.Μάλτα 4
6.Ουγγαρία 3
7.Μολδαβία 2

4ος όμιλος

1.Γερμανία 13
2.Τσεχία 10
3.Ιρλανδία 10
4.Σλοβακία 9
5.Κύπρος 4
6.Ουαλία 3
7.Σαν Μαρίνο 0

5ος όμιλος

1.Κροατία 13
2.Ρωσία 11
3.Αγγλία 8
4.Ισραήλ 8
5.Σκόπια 7
6.Εσθονία 0
7.Ανδόρα 0

6ος όμιλος

1.Σουηδία 12
2.Β.Ιρλανδία 10
3.Δανία 7
4.Ισπανία 6
5.Λετονία 3
6.Ισλανδία 3
7.Λιχτενστάιν 0

7ος όμιλος

1.Ολλανδία 11
2.Βουλγαρία 8
3.Ρουμανία 8
4.Λευκορωσία 7
5.Σλοβενία 4
6.Αλβανία 2
7.Λουξεμβούργο 0










































































































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ