ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με 1-0 και σκόρερ τον Φουστέρ

Με 1-0 και σκόρερ τον Φουστέρ
INTIME SPORTS

Την σεζόν 2011-12 ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε δύο φορές ανατολικές χώρες και έφυγε με ισάριθμες νίκες σε αναμετρήσεις για το Europa League κόντρα σε Ρουμπίν Καζάν και Μέταλιστ Χάρκιβ. (video)

Η κλήρωση για την φάση των "32" του Europa League διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) στη Νιόν της Ελβετίας , με την ουκρανική Ντνίπρο να αποτελεί το εμπόδιο των "ερυθρολεύκων" στην προσπάθεια για την πρόκριση στους "16" του θεσμού.

Το παιχνίδι πιθανότατα θα διεξαχθεί στο Κίεβο και όχι στον Ντνιπροπετρόβσκ, στις 19 Φεβρουαρίου, με την ρεβάνς στις 26 του ίδιου μήνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πρόσφατα ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε χώρες του ανατολικού μπλοκ για παιχνίδια του Europa League και έφυγε με χαμόγελο, πρώτα από την Ρωσία και μετά από την Ουκρανία.

Την σεζόν 2011-12, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση στους ομίλους του Champions League και το δικαίωμα να συνεχίσει στο Europa League. Η κλήρωση στους "32" έφερε την Ρουμπίν Καζάν στον δρόμο των Πειραιωτών, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Μόσχα με αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν .

Με γκολ του Φουστέρ στο 70ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 και αφού προηγουμένως ο Μέγκιερι είχε αποβληθεί (73') και ο Κάρολ που πήρε την θέση του έπιασε το πέναλτι (75') που εκτέλεσε ο Νάτχο!

Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ ήταν ο ήρωας και στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "16". Εκεί συναντήθηκαν με μια ακόμη ομάδα εξ ανατολής, την ουκρανική Μέταλιστ.

Πρώτο ματς στις 8 Μαρτίου του 2012 στο Χάρκοβο και ένα ακόμη "διπλό" για τον Ολυμπιακό , ξανά με δράστη τον Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος με εντυπωσιακό βολ πλανέ έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-0 την ομάδα του στο 51ο λεπτό και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την λήξη.

Με 1-0 και σκόρερ τον Φουστέρ
INTIME SPORTS

Στη ρεβάνς του Φαλήρου οι Πειραιώτες είχαν εκ νέου προβάδισμα με 1-0, έως και το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Ωστόσο... πρόλαβαν σε εκείνο το χρονικό σημείο να δεχθούν δύο τέρματα και να μείνουν εκτός συνέχειας στην διοργάνωση.

Φέτος ο Ολυμπιακός θα έρθει την ίδια εποχή αντιμέτωπος για ακόμη μια φορά με σύλλογο του πρώην ανατολικού μπλοκ και συγκεκριμένα την ουκρανική Ντνίπρο (με προπονητή τον Μάρκεβιτς, πρώην της Μέταλιστ). Αν λάβουμε υπόψιν την πρόσφατη προϊστορία, αυτή δείχνει επικράτηση των Πειραιωτών στο Κίεβο, με σκορ 1-0 και τον συνήθη ύποπτο Φουστέρ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα.

Με 1-0 και σκόρερ τον Φουστέρ
INTIME SPORTS
Με 1-0 και σκόρερ τον Φουστέρ
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ