PREMIER LEAGUE

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Έβερτον και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στο "Γκούντισον Παρκ", σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά με γκολ του Στάριτζ στο 89' γλίτωσαν την ήττα! Πρώτο γκολ ο Μιραλάς, αλλά και πολύ... ξύλο στον Λουίς Σουάρες. Στο +4 η Άρσεναλ με Ζιρού, 2η η Τσέλσι (videos)

Συγκλονιστικό ήταν το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τις Έβερτον και Λίβερπουλ να αναδεικνύονται ισόπαλες με 3-3 στο "Γκούντισον Παρκ", όπως αναμενόταν άλλωστε. Διαβάστε και το θέμα του Sport24.gr (όπου δύο φανατικοί οπαδοί της κάθε ομάδας (ο Γιάννης Φιλέρης και ο συγγραφές Κωνσταντίνος Καμάρας) έγραψαν τη δική τους ιστορία...

Δύο φορές προηγήθηκε η Λίβερπουλ, η Έβερτον απάντησε και έκανε ανατροπή, με τους "κόκκινους" να γλιτώνουν την ήττα χάρη σε τέρμα του Στάριτζ στο 89'.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Μόλις στο 5ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Φελίπε Κοουτίνιο βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής και αφού κοντρόλαρε με την άνεσή του, άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους".

Τρία λεπτά αργότερα ο Κέβιν Μιραλάς απάντησε, κάνοντας το 1-1 με κοντινή προβολή, αλλά στο 19' ο Λουίς Σουάρες με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έδωσε ξανά προβάδισμα στην Λίβερπουλ, με το 9ο φετινό του γκολ.

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Από μπαλιά του Μιραλάς στο 54' ο Ζεράρ Ντεουλοφέου βγήκε τετ-α-τετ με τον Σιμόν Μινιολέ, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού με το πόδι, ενώ στο 64' σταμάτησε σε τετ-α-τετ και τον Ρομελού Λουκακού.

Ο νεαρός Βέλγος στράικερ στο 72' κατάφερε με κοντινό πλασέ, έπειτα από φάση διαρκείας, να νικήσει τον Μινιολέ (αρχικά είχε κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Λουκακού που κόντραρε) και να ισοφαρίσει σε 2-2, έτσι σκόραρε για 3ο σερί παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ!

Στο 81' ο Μινιολέ σταμάτησε δύο φορές τον Ντεουλοφέου, αλλά έπειτα από το κόρνερ που παραχώρησε στην 2η, ο Ρομελού Λουκακού σκόραρε για δεύτερη φορά με φοβερή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τα "ζαχαρωτά" (ασίστ Μιραλάς).

Ο Στάριτζ λόγω τραυματισμού δεν ξεκίνησε στην 11άδα, μπήκε ως αλλαγή στο 79' και στο 89' ισοφάρισε για το τελικό 3-3 με εξαιρετική κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Στίβεν Τζέραρντ.

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Πρώτο γκολ για Μιραλάς και "ξύλο" σε Σουάρες!

Το γκολ του Κέβιν Μιραλάς ήταν το πρώτο του στην σεζόν με την Έβερτον, καθώς είχε να σκοράρει με τον σύλλογο του από τις 12 Μαΐου (και τα δύο γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ).

Από τότε είχε πετύχει 3 τέρματα, όλα με την εθνική Βελγίου, για την οποία σκόραρε μάλιστα πριν τέσσερις μέρες κόντρα στην Ιαπωνία, έτσι βρήκε δίχτυα για 2ο σερί ματς.

Έπρεπε πάντως στο 34' να αποβληθεί για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λουίς Σουάρες, αλλά την γλίτωσε με κίτρινη κάρτα, ενώ και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε ο Μιραλάς επίτηδες να πατάει στην πλάτη ξανά τον Ουρουγουανό.

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Στο +4 η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της Λίβερπουλ, έτσι νικώντας με 2-0 την 3η της βαθμολογίας, Σαουθάμπτον, άφησε 4 βαθμούς πίσω της τους "κόκκινους".

Και τα δύο τα πέτυχε ο Ολιβιέ Ζιρού, φτάνοντας τα 7 στο πρωτάθλημα, ενώ άνοιξε το σκορ κλέβοντας την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Άρτουρ Μπόρουτς, ο οποίος είχε διάθεση για ντρίμπλες!

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Έπιασε την Λίβερπουλ η Τσέλσι

Στην βραδινή αναμέτρηση τος Σαββάτου, η Τσέλσι νίκησε με 3-0 την Γουέστ Χαμ μέσα στο "Μπόλεϊν Γκράουντ", έτσι έπιασε την Λίβερπουλ στην 2η θέση.

Δύο γκολ πέτυχε ο Φρανκ Λάμπαρντ και ενδιάμεσα σκόραρε για 5η φορά στο πρωτάθλημα ο Οσκάρ.

Ματσάρα από Έβερτον & Λίβερπουλ

Οι συνθέσεις

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Ντιστέν, Μπέινς (50' Ντεουλοφέου), ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (88' Λίον Όσμαν), Πίνααρ (83' Στόουνς), Λουκακού.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Φλάναγκαν, Λούκας Λέιβα (79' Στάριτζ), Τζέραρντ, Τζο Άλεν (69' Μόουζες), Χέντερσον, Κοουτίνιο, Λουίς Σουάρες.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Αρτέτα (74' Ροζίτσκι), Γουίλσιρ, Καθόρλα (70' Γουόλκοτ), Μεσούτ Εζίλ (81' Μονρεάλ), Ζιρού.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Ζοζέ Φόντες, Χούιφελντ, Λουκ Σο (46' Στίβεν Ντέιβις), Σνιντερλέν, Ουανιάμα, Γουάρντ-Πρόουζ, Λαλάνα (53' Οσβάλντο), Τζέι Ροντρίγκεθ, Λάμπερτ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σαντόν, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Γιανγκά-Μπιβά, Τιοτέ, Μουσά Σισοκό, Καμπάγ (67' Ανίτα), Γκουφράν (83' Μπεν Αρφά), Ρεμί, Σόλα Αμεόμπι (74' Παπίς Σισέ).

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Ράσελ Μάρτιν, Μάικλ Τέρνερ, Ράιαν Μπένετ, Μάρτιν Όλσον, Φερ, Χάουσον, Μπράντλεϊ Τζόνσον (49' Χούλαχαν), Ρέντμοντ (89' Μέρφι), Πίλκινγκτον (49' Ελμάντερ), Χούπερ.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Χουτ (77' Γουίλκινσον), Πίτερς, Γουίλαν, Ν'Ζονζί, Τσάρλι Άνταμ (82' Γουίλσον Παλάσιος), Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς, Κράουτς.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Τσελούστκα (70' Μπορίνι), Ο'Σέι, Γουές Μπράουν, Μπάρντσλεϊ, Κι Σουνγκ-Γιονγκ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Κόλμπακ, Άνταμ Τζόνσον, Τζακερίνι (40' Ρομπέρζ), Στίβεν Φλέτσερ (85' Άλτιντορ).

*κόκκινη 36' Γουές Μπράουν

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ, Ζβέροτιτς, Άαρον Χιουζ, Αμορεμπιέτα, Ρίτσαρντσον, Σκοτ Πάρκερ (85' Τααράμπτ), Ντέρεκ Μπόατενγκ (60' Σίντγουελ), Κασάμι, Μπράιαν Ρουίς (77' Κατσάνικλιτς), Μπερμπάτοφ, Ντάρεν Μπεντ.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φορμ, Ρανχέλ, Τσίκο, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Κάνιας, Ποθουέλο (92' Άλβαρο Βάθκεθ), Ντάιερ (59' Σέλβεϊ), Λαμά (86' Τιντάλι), Μπονί.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ελ Μοχαμαντί, Κέρτις Ντέιβις, ΜακΣέιν (58' Ροζένιορ), Μέινορ Φιγκερόα, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Κόρεν (77' Γκέντο), Μπόιντ, Μπρέιντι (46' Γκρέιαμ), Σαγκμπό.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουάρντ, Ντιλέινι, Γκάμπιντον, Μόξεϊ, Τζέντινακ, Ντικγκακόι (75' Ο'Κίφι), Μπάναν, Μπολασί, Γκέιλι (86' Πάντσεον), Σαμάκ (36' Κάμερον Τζερόμ).

*κόκκινη 78' Μπολασί

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ, Τόμκινς, Κόλινς, Ο'Μπράιεν, Κόλισον (40' Μαϊγκά), Νόουμπλ, Ράβελ Μόρισον, Ντάουνινγκ, Τζο Κόουλ (40' Ντιαμέ), Νόλαν (76' Τζάρβις).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Οσκάρ (83' Σέρλε), Αζάρ (84' Εσιέν), Ετο'ό (79' Ντεμπά Μπα).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Έβερτον - Λίβερπουλ 3-3 (8' Μιραλάς, 72' και 82' Λουκακού / 5' Κοουτίνιο, 19' Λουίς Σουάρες, 89' Στάριτζ)

Χαλ - Κρίσταλ Πάλας 0-1 (81' Μπάναν)

Νιούκαστλ - Νόριτς 2-1 (2' Ρεμί, 38' Γκουφράν / 80' Φερ)

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-0 (22' και 86' Ζιρού)

Στόουκ - Σάντερλαντ 2-0 (30' Τσάρλι Άνταμ, 81' Ν'Ζονζί)

Φούλαμ - Σουόνσι 1-2 (64' Σκοτ Πάρκερ / 56' αυτ. Άαρον Χιουζ, 80' Σέλβεϊ)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 0-3 (21' πέν. και 82' Λάμπαρντ, 34' Οσκάρ)

Κυριακή

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (15:30)

Κάρντιφ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα (22:00)

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 28

2. Λίβερπουλ 24

3. Τσέλσι 24

4. Σαουθάμπτον 22

5. Έβερτον 21

6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20

7. Τότεναμ 20

8. Νιούκαστλ 20

9. Μάντσεστερ Σίτι 19

10. Σουόνσι 15

11. Γουέστ Μπρομ 14

12. Άστον Βίλα 14

13. Χαλ 14

14. Στόουκ 13

15. Κάρντιφ 12

16. Νόριτς 11

17. Γουέστ Χαμ 10

18. Φούλαμ 10

19. Κρίσταλ Πάλας 7

20. Σάντερλαντ 7

*υπεραναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

8 γκολ

Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

7 γκολ

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

6 γκολ

Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι)

Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd)

4 γκολ

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Βιλφρίντ Μπονί (Σουόνσι)

Ρίκι Λάμπερτ (Σαουθάμπτον)

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Τότεναμ)

Κριστιάν Μπεντέκ (Άστον Βίλα)

Έβερτον - Λίβερπουλ 3-3

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-0

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 0-3

Νιούκαστλ - Νόριτς 2-1

Στόουκ - Σάντερλαντ 2-0

Φούλαμ - Σουόνσι 1-2

Χαλ - Κρίσταλ Πάλας 0-1

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ