ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Ματέους: "Δεν θα πουλούσα τη φανέλα του Μαραντόνα ούτε για 8 εκατ. ευρώ"

Ο Λόταρ Ματέους με τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο Μεξικό
Ο Λόταρ Ματέους με τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο Μεξικό © 2022 PAUL WHITE / AP IMAGES

Ο Λόταρ Ματέους αναφέρθηκε στη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τον τελικό του Μουντιάλ 1986, την οποία είχε στην κατοχή του για 36 χρόνια, τονίζοντας πως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του να την πουλήσει, ώστε να βγάλει χρήματα από εκείνη.

Σε αντίθεση με τον Στιβ Χότζ, ο οποίος αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να πουλήσει τη φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 με την Αργεντινή, όπου σημείωσε το αριστουργηματικό γκολ που πέρασε τη μισή εθνική Αγγλίας αλλά και το περίφημο γκολ με το χέρι, ο Λόταρ Ματέους δεν διαπραγματεύεται την πώληση.

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει στην κατοχή του ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό κειμήλιο, καθώς αντάλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Αργεντινής, όταν και η Γερμανία ηττήθηκε με 3-2.

Μιλώντας στην Daily Mail ο 61χρονος τόνισε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να πουλήσει τη διάσημη φανέλα, όσο την έχει στην κατοχή του, καθώς τον Αύγουστο τη δώρισε στον Αργεντινό συλλέκτη, Μαρσέλο Ορδάς, προκειμένου να επιστρέψει στην Αργεντινή.

"Όχι, δεν θα την πουλούσα ούτε για 8 εκατ. ευρώ. Στα 36 χρόνια δεν σκέφτηκα ποτέ: "θέλω λεφτά για αυτή τη φανέλα". Ήταν χαρά μου να τη δώσω πίσω στον κόσμο της Αργεντινής", δήλωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: "Ο Ντιέγκο είναι θεός στην Αργεντινή, γι' αυτό ήταν σημαντικό να τους δώσω τη φανέλα.

Ο Ντιέγκο κυριαρχούσε στα παιχνίδια, τα έκανε όλα. Αν είχαμε φτάσει στην παράταση, θεωρώ ότι θα είχαμε κερδίσει. Αλλά ακούστε, η καλύτερη ομάδα και ο καλύτερος παίκτης κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο".

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ